Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Euroleague: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν το κυνήγι της Εφές! “Περίπατοι” για Βαλένθια, Μακάμπι [video]

Euroleague: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν το κυνήγι της Εφές! “Περίπατοι” για Βαλένθια, Μακάμπι [video]

Η Εφές έφυγε νικήτρια και από το Κάουνας και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισαν με νίκες και πηγαίνουν “χέρι-χέρι” πίσω από τους Τούρκους. Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου εδραιώνεται στην τετράδα καθώς νίκησε εύκολα τη Ζενίτ και η Βαλένθια “σάρωσε” την Μπασκόνια πλησιάζοντας την 8άδα. Δείτε τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα στη Euroleague.

Η Εφές Αναντολού “ζορίστηκε” αλλά έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 74-68. Το ματς ήταν ντέρμπι για 30 λεπτά αλλά στην 4η περίοδο η Εφές ξέφυγε με 9 πόντους και έφτασε έτσι στη νίκη ανεβάζοντας στο 12-2 το ρεκόρ της, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague και αφήνοντας την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 3-11, όσο έχει και η Ζενίτ απλά οι Λιθουανοί έχουν καλύτερη διαφορά πόντων…

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Πλάις και Μίτσιτς με 18 πόντους ο καθένας και ο Μπομπουά που πρόσθεσε άλλους 16. Γα τους Λιθουανούς, ξεχώρισαν οι Λαντέιλ με 16 και Ουλανόβας με 14 πόντους.

Η Ρεάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, αφού βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 11 πόντους στην αρχή της 3ης περιόδου, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να εξαπολύσει μία φοβερή αντεπίθεση που την οδήγησε στη νίκη με 76-67 και την κράτησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας – συγκάτοικο με την Μπαρτσελόνα- με ρεκόρ 11-3.

Καταλυτικοί για την “βασίλισσα” οι Άντονι Ράντολφ (16π.), Μίκι Τζόρνταν (15π.) και Γκάμπριελ Ντεκ (13π.) με τον Έντι Ταβάρες να έχει 7 πόντους και 7 ριμπάουντ, την ώρα που από την Αρμάνι πάλευε από ένα σημείο και μετά μόνο ο Μίτσοφ (22 π.).

Η Μπαρτσελόνα κάνοντας συντήρηση δυνάμεων επικράτησε 80-67 της αξιόμαχης Βιλερμπάν στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” και ανέβασε το ρεκόρ της στο 11-3, παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την “αιώνια” αντίπαλο Ρεάλ. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Άλεξ Αμπρίνες που σημείωσε 16 πόντους, με συμπαραστάτες τους Χίγκινς με 13, Μίροτιτς με 12 και Ντέιβις με 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους φιλοξενούμενους, ο Λάιτι είχε 16 πόντους και ο Καουντί άλλους 12.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, η Μακάμπι επιβλήθηκε της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 82-71 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γιόρτασε έτσι με διπλό την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα του Ισραήλ. Η Μακάμπι ανέβασε το ρεκόρ της σε 10-4 παραμένοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στο 3-11 και μόνοι… τελευταίοι οι Ρώσοι.

Κορυφαίοι για την “ομάδα του λαού” ήταν οι Ντόρσεϊ (17π.), Χάντερ (15π.) και Μπράιαντ (12π., 2/3 τρίποντα), που οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους Ισραηλινούς στην επικράτηση. Από την άλλη μεριά, Τόμας (15π.) και Αγιόν (14π.) κατάφεραν να διασωθούν από ακόμα μία κακή βραδιά της Ζενίτ στην διοργάνωση.

“Υπερηχητική” ήταν η Βαλένθια, που από το πρώτο δεκάλεπτο δεν άφησε κανέναν περιθώριο στην Μπασκόνια, την οποία συνέτριψε με 105-77, ανέβασε το ρεκόρ της στο 6-8 και πλησίασε στην οκτάδα που οδηγεί στα play offs της διοργάνωσης.

Κορυφαίος των νικητών ο Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους, ενώ τέσσερις ακόμα συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από το… ναυάγιο των Βάσκων, που έπεσαν στο 6-8 μετά την τρίτη ήττα τους στα 4 τελευταία ματς, διασώθηκαν οι Σιλντς με 22 πόντους και Σενγκέλια με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

H βαθμολογία στην 14η αγωνιστική της Euroleague που ολοκληρώνεται αύριο

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα στην 14η αγωνιστική της Euroleague

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-82

Ζάλγκιρις Κάουνας – Αναντολού Εφές 68-74

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 81-78

Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο 76-67

Βαλένθια – Μπασκόνια 105-77

Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν 80-67

18/12

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 19:00

Άλμπα Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 21:00

Ολυμπιακός – Χίμκι 21:00

 

 

 

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις