Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Γλέντι” στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό! Σπουδαίο break για τους Πειραιώτες

“Γλέντι” στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό! Σπουδαίο break για τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, εμφανίστηκε πανέτοιμος για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League και δεν δυσκολεύτηκε να “αλώσει” το ΟΑΚΑ για να κάνει το break και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας από τον Παναθηναϊκό. Το τελικό 65-75 απεικονίζει πλήρως και την εικόνα του αγώνα.

“Φωτιά” στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, με τον Ολυμπιακό να “σπάει” με τη μία την έδρα του Παναθηναϊκού και να γίνεται αυτός το φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Με άμυνα που “έσπαγε κόκκαλα” και όλους τους παίκτες να βοηθούν στην επίθεση, οι “ερυθρόλευκοι” έστησαν το δικό τους… γλέντι στο ΟΑΚΑ και πήραν εύκολα τη νίκη επί του Τριφυλλιού με 65-75.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Παπανικολάου με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Σίνγκλετον με 18 και ο Τζέιμς με 23 πόντους, προσπαθούσαν με “τραβηγμένες” επιθετικές προσπάθειες να διατηρήσουν την ομάδα τους στη διεκδίκηση της νίκης.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 0-5, δείχνοντας έτοιμος να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με τον Ρόμπερτς να είναι εξαιρετικός μάλιστα και να έχει 7 πόντους στο πρώτο 5λεπτο, το σκορ έφθασε στο 9-13. Κάπου εκεί οι “πράσινοι” φάνηκε να… ξυπνάνε και με ένα γρήγορο σερί 12-3 πήραν τον μομέντουμ του αγώνα, για να προηγηθούν με 26-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος μάλιστα, ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει τη διαφορά στους 10 πόντους, με τρίποντο του Σίνγκλετον για το 29-19. Το ΟΑΚΑ πήρε “φωτιά”, αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ μάλλον πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε. Με άσχημες επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βρει και πάλι ρυθμό για να επανέλθει στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “πράσινοι” δεν πέτυχαν άλλο καλάθι μέχρι και ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Το σερί των “ερυθρόλευκων” έφθασε έτσι ακόμη και στο 4-14, μέχρι ο Τζέιμς να πετύχει ένα καλάθι για να “κλείσει” τελικά το ημίχρονο με σκορ 32-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει κακό μπάσκετ στην επίθεση, την ώρα που Ολυμπιακός παρότι είχε σε κακό βράδυ τον Σπανούλη (4 πόντους, 2 ασίστ), έβρισκε σκορ από όλους τους παίκτες και με κάθε τρόπο. Με μεγάλη ευστοχία από το τρίποντο, αλλά και μεγάλα καλάθια μέσα στο “ζωγραφιστό”, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στο δεύτερο μέρος.

Κάποια ατομικά καλάθια του Τζέιμς και τα πολλά φάουλ που κέρδισε ο Σίνγκλετον, διατηρούσαν στο ματς τους “πράσινους”, όμως με τον Καλάθη να τα “σπάει” από το τρίποντο, οι “πράσινοι” έδειχναν ανήμποροι να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 49-52, όμως αρκούσαν κάποια μεγάλα σούτ από Στρέλνιεκς, Μάντζαρη και Παπαπέτρου για να “τελειώσουν” την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Το τελικό 65-75 δείχνει ουσιαστικά και την ευκολία με την οποία έκανε στο τέλος το break, ο Ολυμπιακός, που έβαλε “στοπ” την πιο κρίσημη στιγμή και στο αήττητο του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έκαναν με το… καλημέρα, δικό τους το πλεονέκτημα έδρας και πάνε σε 4 ημέρες στο ΣΕΦ, για να κάνουν το 2-0 και να γίνουν το απόλυτο αφεντικό για τον τίτλο.

Η “εικόνα” των παικτών στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 9/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο), Τζέιμς 23 (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10/13 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκιστ 4, Καλάθης 8 (4/9 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 0/2 βολές), Αντετοκούνμπο 4 (1/7 σουτ), Ρίβερς 2, Παππάς 1, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Μήτογλου.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 4 (1/9 σουτ), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 14 (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ρόμπερτς 12 (2), ΜακΛίν 7 (6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10 (2/2 τρίποντα), Στρέλνιεκς 7 (1), Μάντζαρης 11 (3/4 τρίποντα), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 2.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις