Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΤΣΣΚΑ γλίτωσε από της… Ζαλγκίρις τα “δόντια”! MVP της αγωνιστικής ο Σβεντ – video

Η ΤΣΣΚΑ γλίτωσε από της… Ζαλγκίρις τα “δόντια”! MVP της αγωνιστικής ο Σβεντ – video
@bczalgiris

Τεράστια ευκαιρία να φύγει με τη νίκη από τη Μόσχα έχασε τη Ζαλγκίρις. Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο της στη φετινή Euroleague (8-0), επικρατώντας με 99-97 στην παράταση (86-86 κ.α.) – MVP της 8ης αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Αλεξέι Σβεντ, που πρωταγωνίστησε στη νίκη της Χίμκι επί της Μπούντουτσνοστ.

Απίστευτο ματς στη Μόσχα για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Η Ζάλγκιρις είχε στα… σχοινιά την ΤΣΣΚΑ, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο του Σέρχι Ροντρίγκεθ (κ.α. 86-86) και να πάρει τελικά τη νίκη με 99-97.

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: “Τριφύλλι” από… ατσάλι! “Γονάτισαν” οι Καταλανοί στο ΟΑΚΑ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν έτσι με το… απόλυτο (8x8) στη διοργάνωση, υποχρεώνοντας την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην πρώτη της ήττα μακριά από το Κάουνας (υποχώρησε στο 3-5). Η Ζαλγκίρις είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, αλλά ο Γουόλτερς στάθηκε μοιραίος και στις δυο προσπάθειες που είχε.

Κορυφαίοι για την ΤΣΣΚΑ ήταν οι Ροντρίγκεθ με 24 πόντους και Κλάιμπερν με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιασικεβίτσιους ήταν ο Καβαλιάουσκας με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η Αρμάνι Μιλάνο συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Έχοντας για κορυφαίους τους Μίτσοβ και Τζέιμς με 22 και 20 πόντους, η ομάδα από το Μιλάνο έκαμψε την αντίσταση της Μπασκόνια (93-90) και ανέβηκε στο 6-2. Να θυμίσουμε πως οι φιλοξενούμενοι υποδέχονται την Παρασκευή τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που αναμένεται να είναι “καυτό”.

Σε… χαλαρή προπόνηση μετέτρεψε η Χίμκι το ματς με την Μπουντούτσνοστ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στη δεύτερη της νίκη στη φετινή Euroleague, επικρατώντας της ομάδας από το Μαυροβούνιο με 85-69 και ανεβαίνοντας στο 2-6.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν οι Σβεντ και Μίκι με τον πρώτο να είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ και να παίρνει και τον τίτλο του MVP της 8ης αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Αναντολού Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-77

Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα 100-79

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 62-72

Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια 89-76

Χίμκι – Μπουντούτσνοστ 85-69

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζάλγκιρις Κάουνας 99-97

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 76-70

Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 93-90

Η βαθμολογία μετά από 8 αγωνιστικές

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις