Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κόμπι Μπράιαντ: Όταν “σκότωσε” την Ελλάδα των Σπανούλη και Διαμαντίδη! video

Κόμπι Μπράιαντ: Όταν “σκότωσε” την Ελλάδα των Σπανούλη και Διαμαντίδη! video
ΦΩΤΟ intime

Η “μυθική” καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ περιλαμβάνει τεράστιες διακρίσεις και με την Εθνική των ΗΠΑ, με την οποία αγωνίστηκε και κόντρα στην Εθνική Ελλάδας των Διαμαντίδη και Σπανούλη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε μία τεράστια καριέρα τόσο με τους Λέικερς, όσο και με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, με την οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ένα εξ αυτών επικρατώντας και σε ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Ήταν το καλοκαίρι του 2008 στο Πεκίνο, όταν η Εθνικής μας Ομάδα των Σπανούλη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Ζήση, αντιμετώπισε την Dream Team του “Black Mamba” και άλλων αστέρων του NBA, χάνοντας με κάτω τα χέρια 92-69, πριν αποκλειστεί τελικά στο καλάθι από την Αργεντινή στα προημιτελικά.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο αδικοχαμένος θρύλος του μπάσκετ είχε κάνει… πάρτι κόντρα στην Ελλάδα με 18 πόντους.

 Το φιλμ του αγώνα

ΗΠΑ: Μπούζερ 4, Κιντ, Τζέιμς 13(6 ριμπ., 6 ασίστ), Ουίλιαμς 5(1), Ρεντ 3(1), Γουέιντ 17 (6 κλ. , 5 ασίστ, 3 ριμπ.), Μπράιαντ 18(2), Χάουαρντ 2(6 ριμπ.), Μπος 18(5 ριμπ.), Πολ 4, Πρινς, Άντονι 8(2)

Ελλάδα: Παπαλουκάς 15 (8 ριμπ.), Μπουρούσης 9, Ζήσης 3, Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος 3, Φώτσης 9(8 ριμπ), Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης 2, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης 3, Πελεκάνος 5(1).

Ο Κόμπι Μπράιαντ κόντρα στην Ελλάδα

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις