Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόμπι Μπράιαντ: Ραγίζουν… καρδιές στο ΝΒΑ! Αναβλήθηκε το Λέικερς – Κλίπερς

Κόμπι Μπράιαντ
Reuters

Το ΝΒΑ προσπαθεί να… σταθεί και πάλι στα πόδια του, μετά την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ. Συγκινητικές στιγμές σε κάθε αναμέτρηση πέρα από τον Ατλαντικό για τον αδικοχαμένο “black mamba”.

Στο παρκέ τις… αιωνιότητας πέρασε ο Κόμπι Μπράιαντ, συγκλονίζοντας το χώρο χώρο του αθλητισμού. Ο “black mamba” βρήκε τραγικό χαμό μετά την πτώση του ελικοπτέρου του, μαζί με την κόρη του, Τζιάνα. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν άλλοι 7 επιβάτες.

Ο κόσμος του ΝΒΑ -και όχι μόνο- προσπαθεί να… συνέλθει από αυτή την τραγική είδηση, με τις εικόνες που βγαίνουν από τα γήπεδα πέρα από τον Ατλαντικό να είναι συγκινητικές.

Οι παίκτες των Ντιτρόιτ Πίστονς φόρεσαν φανέλες με το “8” και το “24” του Κόμπι Μπράιαντ, που έφεραν και το όνομά του στο πίσω τους μέρος. Το γήπεδο βυθίστηκε στη σιωπή για 24 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, είχαμε και μια συγκινητική στιγμή πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Λάρι Νανς των Καβαλίερς (σ.σ. άλλοτε συμπαίκτης του Κόμπι Μρπαιαντ στους Λέικερς) ξέσπασε σε κλάματα, δεν άντεξε και αποχώρησε προσωρινά για τα αποδυτήρια προκειμένου να συνέλθει.

Ανάλογη κίνηση -με “παραβάσεις” 8 και 24 δευτερολέπτων- έγινε και στην αναμέτρηση των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με τους Σακραμέντο Κινγκς. Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν ετοιμάσει και κάτι ακόμα για να τιμήσουν τη μνήμη του “Black Mamba”.

Με το που έγινε το τζάμπολ του αγώνα, ο Άντριου Γουίγκινς πήρε την μπάλα και την τοποθέτησε στη γραμμή των βολών, εκεί όπου -στις 14 Δεκεμβρίου του 2014- ο Κόμπι Μπράιαντ ευστόχησε και προσπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του ΝΒΑ.

Η πλειοψηφία των παικτών του ΝΒΑ έγραψαν στα παπούτσια τους το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και της κόρης του, Τζιάνα. Μάλιστα, ο Λούκα Ντόντσιτς έγραψε και τα ονόματα των υπολοίπων θυμάτων της τραγωδίας από την συντριβή του ελικοπτέρου.

“Μακράν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έπρεπε να παίξω ποτέ. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα είσαι πάντα μαζί μας. RIP”, έγραψε ο Σλοβένος γκαρντ στο Instagram

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στο Λος Άντζελες παραμένει βαρύ. Πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο Staples Center παρακολούθησε τον τελευταίο αγώνα του Μπράιαντ, που μετέδωσε το ESPN, φωνάζοντας “Κόμπι”.

Να αναφέρουμε ότι το ντέρμπι των Λέικερς με τους Κλίπερς αναβλήθηκε λόγω του χαμού του Κόμπι Μπράιαντ. Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 05:00 ξημερώματα Τετάρτης στο Staples Center.

Σύμφωνα με τον έγκυρο ρεπόρτερ Adrian Wojnarowski, οι σχετικές συζητήσεις έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες. Οι Κλίπερς δεν έφεραν αντίρρηση στην αναβολή του αγώνα, μετά από σχετικό αίτημα των Λέικερς.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις