Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συγκρατημένοι στο ΝΒΑ! «Αβέβαιο το πότε θα αρχίσει ξανά! Είχαμε περισσότερα κρούσματα παικτών»

Κορονοϊός: Συγκρατημένοι στο ΝΒΑ! «Αβέβαιο το πότε θα αρχίσει ξανά! Είχαμε περισσότερα κρούσματα παικτών»
ΑΠΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται τρόπους για την επανεκκίνηση της σεζόν σε όλα τα σπορ στις ΗΠΑ, την ώρα που τα θύματα από τον κορονοϊό πολλαπλασιάζονται. Η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν αφήνει το ΝΒΑ να κάνει έναν προγραμματισμό. Η αποκάλυψη του Άνταμ Σίλβερ για τον αριθμό των παικτών που βγήκαν θετικοί στον COVID 19.

Όπως δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημοσιογράφους, ακόμα αργεί η στιγμή για την λήψη αποφάσεων για πιθανή επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

 «Με βάση τις αναφορές που έχουμε από διάφορους εξωτερικούς αξιωματούχους, τρέχοντες αξιωματούχους δημόσιας υγείας … δεν είμαστε σε θέση να λάβουμε αποφάσεις και δεν είναι σαφές πότε θα είμαστε» τόνισε ο Σίλβερ, δείχνοντας πως δεν μπορεί να οριστεί κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

“Για να ξεκινήσει και πάλι η λίγκα θα πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα και το τεστ για τον ιό να γίνει ευκολότερο για μια μεγαλύτερη κλίμακα σε όλη τη χώρα. Νοιαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν ώστε να γίνονται τα παιχνίδια. Πριν φτάσουμε, λοιπόν, να συζητάμε για τους παίκτες και τους αγώνες έχουμε και αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους θα πρέπει να ασχοληθούμε” πρόσθεσε.

Όσο για τα κρούσματα ανάμεσα στους παίκτες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα από τις αρχικές ανακοινώσεις που έκαναν λόγο για επτά παίκτες του ΝΒΑ. Η λίγκα δεν πρόκειται να γνωστοποιήσει πόσοι ακριβώς και ποιοι είναι για λόγους προσωπικών δεδομένων».

Να αναφέρουμε ότι μόλις χτες (17.04.2020) ξεπεράστηκε το όριο των 700.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό. Οι ΗΠΑ μετρούν συνολικά 36.773 νεκρούς.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις