Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

O Λούκας Ντόντσιτς υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στη Euroleague! video

O Λούκας Ντόντσιτς υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στη Euroleague! video
ΦΩΤΟ Reuters

Την υποψηφιότητα του Λούκας Ντόντσιτς για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στη διοργάνωση ανακοίνωσε η Euroleague παρ’ ότι ο 20χρονος γκαρντ των Μάβερικς αγωνίστηκε στην Ευρώπη μόνο για τρία χρόνια.

Ανάμεσα στους 50 παίκτες που θα διεκδικήσουν μία θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας για την Euroleague βρίσκεται ο Λούκας Ντόντσιτς όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Το μέλλον του 20χρονου Σλοβένου σταρ των Ντάλας Μάβερικς, μπορεί να βρίσκεται στο ΝΒΑ και να αγωνίστηκε στη Euroleague μόλις για τρεις σεζόν (2015-2018) αλλά φαίνεται πως ήταν αρκετές για να συμπεριληφθεί σε αυτήν την ιδιαίτερα τιμητική λίστα.

Ο Ντόντσιτς αγωνίστηκε στη Euroleague με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, από την ηλικία των 16 έως 19 ετών, κατακτώντας σε αυτό διάστημα το τρόπαιο το 2018 ενώ αναδείχθηκε MVP του Final-4, αλλά και όλης της σεζόν. Τις προηγούμενες δύο σεζόν (2016, 2017) πήρε το βραβείο του “Rising star”. Συνολικά στην καριέρα του στη διοργάνωση είχε κατά μέσο όρο 10,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις