Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Μεγάλη “μάχη” στο Τελ Αβίβ κόντρα στον… πρώην!

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Μεγάλη “μάχη” στο Τελ Αβίβ κόντρα στον… πρώην!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε τροχιά.. τετράδας θέλει να ξαναμπεί ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Τελ Αβίβ (07.02.2019 / NewsIt.gr / 21:05) για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Μετά το… στραπάτσο με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δίνει πολύ σημαντικό αγώνα στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι για την Euroleague, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρίσκεται ο τέως προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Έχοντας δύο σερί ήττες από Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 12-9) βρίσκεται μόλις μία ήττα πίσω από την Εφές Αναντολού και την 4η θέση (είναι 6ος και ισόβαθμος με την Μπαρτσελόνα που έχει όμως το… πάνω χέρι). Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να παραμείνουν στο κατόπι της τουρκικής ομάδας, δύο εβδομάδες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη.

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1093422966216499200

Την ίδια ώρα, η “ομάδα του λαού” -που θα αγωνιστεί σε μια κατάμεστη “MENORA MIVTACHIM ARENA”- θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ (9-12).

Ο Μπλατ δεν υπολογίζει στο νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μπριαντέ Ουέμπερ, αφού ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (6/2) και δεν έχει ταξιδέψει ακόμη στην Ελλάδα. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στο Τελ Αβίβ με τους Κώστα Παπανικολάου και Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχουν χάσει προπονήσεις.

Κόντρα στον Ολυμπιακό θα βρεθεί ένας… παλιός γνώριμος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε 4 σεζόν στον Πειραιά και θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ομάδας στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

https://twitter.com/MaccabitlvBC/status/1093419609309564928

Αντίστοιχα, οι αναμνήσεις επιστρέφουν για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Η τελευταία από τις πολλές θητείες του στη Μακάμπι ήταν την τετραετία 2010-14, πριν αναχωρήσει για το ΝΒΑ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Να αναφέρουμε ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς χρειάζεται 13 πόντους για να φτάσει τους 1.000 συνολικά στην καριέρα του στη Euroleauge.

Η αποψινή θα είναι η 29η αναμέτρηση των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει 15 νίκες και η Μακάμπι 13, ενώ στα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, η “ομάδα του λαού”, προηγείται με 8-6.

Διαιτητές του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις