Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Σφαιρόπουλος και Γουίλμπεκιν “σκότωσαν” τους “ερυθρόλευκους”!

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Σφαιρόπουλος και Γουίλμπεκιν “σκότωσαν” τους “ερυθρόλευκους”!

Την τρίτη σερί ήττα του στην Euroleague υπέστη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπόρεσε να φύγει με το “διπλό” από το Τελ Αβίβ, “λυγίζοντας” (65-64) από τη Μακάμπι. Ο Γουίλμπεκιν “σκότωσε” τους Πειραιώτες στο φινάλε, ενώ ο Πρίντεζης αστόχησε στο σουτ της νίκης, αδυνατώντας να ακολουθεί το παράδειγμα του Βασίλη Σπανούλη.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι τέλους το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, είδε τον Βασίλη Σπανούλη να τα… βάζει από παντού στα τελευταία λεπτά του αγώνα και να είναι έτοιμος να γίνει για ακόμα μία φορά ο “ήρωας” της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο ο Γουίλμπεκιν είχε διαφορετική άποψη.

Με καλάθι του Αμερικανού γκαρντ στα 4,4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του παιχνιδιού, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε του συνόλου του Ντέιβιντ Μπλατ με 65-64, για την 22η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες στην τρίτη σερί ήττα τους στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φύγει με το “διπλό” από το Ισραήλ, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης δεν μιμήθηκε τον Βασίλη Σπανούλη κι αστόχησε στο νικητήριο σουτ.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από την τρίτη διαδοχική του ήττα υποχώρησε στο 12-10 και βλέπει την τετράδα της κατάταξης της EuroLeague να απομακρύνεται, ενώ η Μακάμπι ανέβηκε στο 10-12 κι έκανε ακόμα ένα βήμα για πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπλακ (19π., 7ριμπ.) και Γουίλμπεκιν (17π.), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Σπανούλης (16π.) και Γκος (16π.). Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τα… έσπασαν από την περιφέρεια, με τη Μακάμπι να έχει 9/19 τρίποντα και τον Ολυμπιακό 5/26.

 

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-8 και 8-14, με τη Μακάμπι να ανεβάζει σταδιακά στροφές και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (14-14). Οι 2 πρώτοι του Βασίλη Σπανούλη επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να προηγηθεί με βραχεία κεφαλή (14-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να τα… σπάνε από την περιφέρεια. Ο Στρέλνιεκς κατάφερε να βρει στόχο από τη γραμμή των 6,75 και να χαρίζει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (26-29).

Η Μακάμπι ήταν καλύτερη στην τρίτη περίοδο και μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα (45-42) στο τέλος του δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να έχει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα και να μένει στο παιχνίδι από την εξαιρετική του άμυνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι “ξέφυγε” και με 4 πόντους (59-55), αλλά κάπου εκεί “ξύπνησε” ο Βασίλης Σπανούλης. Με 3 δικές του βολές, ο Ολυμπιακός πλησίασε 61-58, ενώ μετά τις 2/2 βολές του Τάρικ Μπλακ, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ευστόχησε στο δεύτερό του τρίποντο για το 63-61, με εναπομείναντα χρόνο 1:05΄΄.

Ο Σπανούλης, αν και είχε την πάσα στον Παπανικολάου, προτίμησε το δίποντο, αλλά ήταν άστοχος για να πάρει και την επόμενη επίθεση, και αυτή τη φορά ήταν εύστοχος ξανά σε τρίποντο (63-64) στα 14΄΄ πριν τη λήξη!

Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλους για να οργανώσει την επίθεση, ο Μπλατ δεν ζήτησε να γίνει φάουλ και ο “ killer” της Μακάμπι, ο Ουίλμπεκιν «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας δύσκολο καλάθι, στα 4.4΄΄.

Ηταν η σειρά του Μπλατ να ζητήσει τάιμ άουτ, ο Σφαιρόπουλος έκανε 3 αλλαγές (έξω βγήκαν οι Ουίλμπεκιν, Ροκ και Ζούσμαν και τη θέση τους πήραν οι Κολϊαρο, Κέιν, Τάιους) και με την επανέναρξη, ο Πρίντεζης αποδείχτηκε άστοχος στα 0,4’’.

Η επαναφορά του Ουίλιαμς-Γκος αλλοιώθηκε, ο Σπανούλης σηκώθηκε για σουτ, δεν μπήκε, αλλά και να έμπενε ήταν εκτός χρόνου. Ετσι, η Μακάμπι πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό που της δίνει δικαίωμα να ελπίζει για παρουσία στην οκτάδα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-16, 26-29, 45-42, 65-64

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σφαιρόπουλος):  Γουίλμπεκιν 17 (7/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα), Πάργκο 5  (5 ριμπάουντ), Ο’ Μπράιαντ 7 (0/5 τρίποντα), Καλοϊάρο, Ρολ 9 (1), Κέιν 6, Τάιους 2 (3 κοψίματα), Ντι Μπαρτολομέο, Κόεν, Μπλακ 19 (7/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Ζούσμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ):  Γουίλιαμς-Γκος 16 (8/14 δίποντα), Τουπάν 3 (1), Σπανούλης 16 (2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα), Τίμα, Μιλουτίνοβ 9 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 4 (1/6 τρίποντα), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 6 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, Λεντέι 6

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις