Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντομπάσκετ 2019: Νέα έκπληξη! Αποκλείστηκε η Τουρκία – Στον δρόμο της Εθνικής η Τσεχία

Μουντομπάσκετ 2019: Νέα έκπληξη! Αποκλείστηκε η Τουρκία – Στον δρόμο της Εθνικής η Τσεχία

Οι εκπλήξεις στο Μουντομπάσκετ 2019 συνεχίζονται.
Μετά τη Γερμανία, από την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείστηκε και η Τουρκία, η οποία υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Τσεχίας (91-76).
Στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας (σ.σ. εφόσον περάσει) οι Τσέχοι στη φάση των “16” με ρεκόρ 2-1.
Μεγάλη αποτυχία για τους Τούρκους.

Η Τουρκία και η Τσεχία έδωσαν έναν τελικό πρόκρισης στους “16” του Μουντομπάσκετ 2019. Οι Τούρκοι ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο οι Τσέχοι, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επικράτησαν με 91-76 κι έστειλαν… σπίτι τους, τους Τούρκους.

Η Τσεχία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ξέφυγε και με διψήφιες διαφορές στην τέταρτη περίοδο και παρότι οι Τούρκοι έκαναν την αντεπίθεση τους στο φινάλε, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν τη νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση με ρεκόρ 2-1.

Εκεί, θα βρεθούν στον όμιλο, όπου ευελπιστεί να είναι και η Εθνική Ελλάδας, ενώ ήδη έχουν κλείσει θέση με ρεκόρ 3-0 οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Ο νέος όμιλος στους “16”

1. ΗΠΑ 3-0
2. Βραζιλία 3-0
3. Τσεχία 2-1
4. Ελλάδα ή Νέα Ζηλανδία 2-1

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπάλβιν, Χρούμπαν, Άουντα και Σατοράνσκι. Ο πρώτος έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο δεύτερος πρόσθεσε 18 πόντους, ο τρίτος έδωσε λύσεις στη ρακέτα με 16 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ενώ ο τέταρτος που είναι και ο ηγέτης της Τσεχίας έκανε τα πάντα στο παρκέ, μετρώντας 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Οσμάν με 24 πόντους, με τον Κορκμάζ να προσθέτει 16 πόντους. Οι Τούρκοι πήγαν να γράψουν ιστορία στο Μουντομπάσκετ 2019, μιας κι έφτασαν μία ανάσα από το να νικήσουν τις ΗΠΑ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε στην επόμενη φάση.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις