Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: “Λύγισε” εκτός έδρας το Τριφύλλι! – videos

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: “Λύγισε” εκτός έδρας το Τριφύλλι! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τα… ίδια με πέρυσι, στο πρώτο του φετινό εκτός έδρας παιχνίδι στη Euroleague και με τους Μήτογλου και Λάνγκφορντ να “παλεύουν” μόνοι τους το ματς, κατάφερε να ηττηθεί με 80-79 από τη Μπάγερν Μονάχου, χάρη και σε ένα μοιραίο λάθος του Γκιστ στο τέλος.

Με τον Καλάθη σε μέτρια βραδιά, ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα άστοχος στην επίθεση και “ευάλωτος” στην άμυνα, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στη Euroleague, από την Μπάγερν στο Μόναχο, με 80-79.

Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους Γερμανούς να παίρνουν μικρό προβάδισμα στα τελευταία και τον Λάνγκφορντ να προσπαθεί να το “γυρίσει” μόνος του για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Έφθασε μάλιστα κοντά στο να τα καταφέρει, όμως, ένα μοιραίο λάθος του Γκιστ πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, έφερε μία ακόμη εκτός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας τις άσχημες εμφανίσεις μακριά από το ΟΑΚΑ, από την περασμένη σεζόν.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πολλά λάθη από τον Καλάθη, που είχε 9 πόντους και 8 ασίστ, αρνητικός ο Τόμας και ο Παπαπέτρου, που χρεώθηκε νωρίς με φάουλ, βοήθησαν στην αρχή Λεκαβίτσιους και Παππάς. Κορυφαίοι του ματς για το Τριφύλλι, ο Λάνγκφορντ με 18 πόντους και μεγάλα καλάθια στο τέλος, αλλά και ο Μήτογλου, που “πάλεψε” σε άμυνα και επίθεση με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Καλοί στην άμυνα Λάσμε και Αντετοκούνμπο.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 7-0, όμως με τον Καλάθη να είναι σε κακή βραδιά και να κάνει τρία λάθη στην πρώτη περίοδο, βρέθηκε ισόπαλος στο δεκάλεπτο με 20-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μάλιστα, η Μπάγερν πέρασε και μπροστά στο σκορ, αφού Μπούκερ και Γουίλιαμς “πλήγωναν” την άμυνα του Τριφυλλιού και στην επίθεση οι παίκτες του Πασκουάλ, ήταν ιδιαίτερα άστοχοι.

Τελικά η είσοδος των Λεκαβίτσιους και Παππά, βελτίωσε την εικόνα της ομάδας και κάποια διαδοχικά κλεψίματα και καλάθια του Έλληνα γκαρντ, έφεραν τους “πράσινους” και πάλι μπροστά με 36-38 και 40-41 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αύξησε δύο φορές το προβάδισμα, στο 42-49 και το 50-56, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει σε κανένα σημείο του ματς και η Μπάγερν με τον Τζέντοβιτς να σκοράρει διαρκώς, μείωσε ξανά στο καλάθι, στο 30′ για το 66-68.

Το ματς έμεινε έτσι ντέρμπι μέχρι τέλους και πήγαινε καλάθι-καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο, μέχρι να κάνει η γερμανική ομάδα ένα μικρό σερί 6-0 για να πάρει ένα σημαντικό +5 με το σκορ στο 73-68, λίγες “στροφές” πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε όμως να “απαντήσει” με τον Μήτογλου να κάνει δουλειά σε άμυνα και επίθεση και τον Λάνγκφορντ να αναλαμβάνει τις τελευταίες επιθέσεις, σκοράροντας με προσωπικά καλάθια και βολές, για το 78-77. Ένα λανθασμένο φάουλ του Αντετοκούνμπο όμως έδωσε εύκολους πόντους στη Μπάγερν, για να πάει τελικά το ματς στις βολές.

Εκεί ο Μπούκερ έκανε τη χάρη στους “πράσινους” να αστοχήσει και στις δύο, 5 δεύτερα πριν τη λήξη, όμως ο Γκίστ που πήρε το ριμπάουντ έκανε βιαστικά, λάθος πάσα, δίνοντας άδοξο τέλος στο ματς, για να παραμείνει το 80-79.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-41, 56-58, 80-79

Τα στατιστικά των παικτών

Μπάγερν (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς, Χομπς, Κινγκ, Κόπονεν 10 (2), Ραντόσεβιτς 4, Λούτσιτς 11 (5 ριμπάουντ), Λο 4, Τζέντοβιτς 19 (2), Γιόβιτς 4 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα), Μπαρτέλ 12, Γουίλιαμς 5, Μπούκερ 11

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 3, Λάνγκφορντ 18 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές), Λάσμε 8, Παπαπέτρου 2, Παππάς 5 (1), Γκιστ 7, Λεκαβίτσιους 6, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 9 (8 ασίστ, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 8, Μήτογλου 10 (6 ριμπάουντ)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις