Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μπάγερν – Ολυμπιακός: Βρήκε… ηρεμία στο Μόναχο! “Επέστρεψαν” με τσαμπουκά οι “ερυθρόλευκοι”

Μπάγερν – Ολυμπιακός: Βρήκε… ηρεμία στο Μόναχο! “Επέστρεψαν” με τσαμπουκά οι “ερυθρόλευκοι”

Έδειξε και πάλι τα προβλήματα του, αλλά στο φινάλε ξεσήκωσε τους φίλους του. Σε ένα ματς όπου ο Βασίλης Σπανούλης “εμφανίστηκε” μόνο για λίγο στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύσεις από ΛεΝτέι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Γκος και επέστρεψε στις νίκες -μετά από τρεις “σφαλιάρες”- επικρατώντας της Μπάγερν στο Μόναχο με 72-62 για την 8η αγωνιστική της Euroleague. 10 πόντους ο Στρέλνιεκς στην τελευταία περίοδο! Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο ο Μάντζαρης

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ήταν… διαβασμένος, αποφασισμένος για τη νίκη και τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός έβγαλε… νεύρο, αντέδρασε μετά από τρεις σερί ήττες στην Euroleague και πέρασε από το Μόναχο, επικρατώντας της Μπάγερν με 72-62.

Ο Ολυμπιακός αποκάλυψε στην τέταρτη περίοδο τα αμυντικά και επιθετικά του χαρίσματα, δίνοντας στο Μόναχο τέλος στο αρνητικό του σερί. Πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με double – double (12 πόντοι και ισάριθμα ριμπάουντ). Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πέντε συνολικά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (μαζί με τον ΛεΝτέι, ξεχώρισαν οι Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Τίμα και Στρέλνιεκς) με τον Λετονό γκαρντ να βάζει όλους του τους πόντους (10) στην τελευταία περίοδο!

“Χλωμή” εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη – Ο αρχηγός όμως στο φινάλε έδωσε κάποιες σημαντικές λύσεις. Ως… μήνυμα μπορεί να θεωρηθεί η μη χρησιμοποίηση του Μπαντζαρη, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” έχουν βγει στην αγορά για γκαρντ. Από τους Γερμανούς, ξεχώρισαν οι Γουίλιαμς και Λούτσιτς με 15 πόντους ο καθένας. Επόμενο ματς για τους Πειραιώτες, την προσεχή Πέμπτη, με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ (22/11, 20.45).

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο ματς -χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη στο ξεκίνημα- και κατάφερε να “χτίσει” από νωρίς μια διαφορά από την Μπάγερν, έχοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση και δυνατή άμυνα.

Η Μπάγερν Μονάχου δυνάμωσε στην άμυνα της, ενώ ισχυροποιήθηκε στην επίθεση με την είσοδο του Γουίλιαμς (7 σερί πόντοι) και κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (15-12). Η παρουσία του Σπανούλη στο παρκέ δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό κι έτσι η βραδιά φάνηκε πως δεν θα είναι εύκολη για την ομάδα του Μπλατ (ο αρχηγός έκανε αρκετά λάθη και πέτυχε μόλις ένα τρίποντο το οποίο διαμόρφωσε το 15-15 του πρώτου δεκαλέπτου).

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανταγωνιστικοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Ολυμπιακός πήρε λύσεις μόνο από Μιλουτίνοφ και τον ΛεΝτέι. Ο Γουίλιαμς Γκος μπήκε στη θέση του Σπανούλη για να δώσει και πάλι καλό ρυθμό στους “ερυθρόλευκους”, αλλά αυτό άργησε να γίνει. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν πολλά λάθη, έχασαν αρκετά ελεύθερα σουτ και βρέθηκαν να χάνουν με 27-24 (ο Γουίλιαμς έφτασε τους 9 π.). Ο Γκος όμως κατάφερε να “τραβήξει” τους φιλοξενούμενους και μαζί με τον Μιλουτίνοφ (6 π. και 6 ριμπ. στο πρώτο μέρος) να τους στείλει στα αποδυτήρια, προηγούμενους με 31-27.

Η άνοδος του Μπούκερ (πέτυχε τους 6 πρώτους του πόντους) έδωσαν το… σύνθημα στην Μπάγερν να κάνει μια.. μίνι αντεπίθεση και να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ (39-38). Με πολύ καλές άμυνες και με μπροστάρηδες τους Γκος και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά, παρά το πρόβλημα που παρουσίασε στα αμυντικά ριμπάουντ. Η διαφορά όμως δεν… άνοιξε, οι “ερυθρόλευκοι” είδαν τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να χρεώνονται με 3 φάουλ και βρέθηκαν να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με

Η κακή άμυνα του Βεζένκοφ στον Γουίλιαμς έδωσε εύκολους πόντους στην Μπάγερν, την ώρα που ο Ολυμπιακός σκόραρε… φτύνοντας αίμα. Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως ο Στρέλνιεκς πήρε “φωτιά” και με 7 πόντους στην τελευταία περίοδο βοήθησε τα μέγιστα. Η πολύ καλή άμυνα των “ερυθρόλευκων” και το δεύτερο τρίποντο του Σπανούλη στο ματς ανέβασε τη διαφορά στο +9 (62-53). Παρά την τελική προσπάθεια της Μπάγερν να μειώσει, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να φτάσουν με σχετική ευκολία στο τελικό 72-62.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1064987450530062336

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72

Μπάγερν Μονάχου (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15, Λο 6, Τζέντοβιτς 2, Αμάιτσε, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 2,, Σπανούλης 9 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Τίμα 10 (2), Μιλουτίνοβ 11 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (1), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (12 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάγερν Μονάχου: 21/50 δίποντα, 3/19 τρίποντα,11/11 βολές, 20-12 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 9 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/37 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 9/11 βολές, 30-9 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 15 λάθη, 3 κοψίματα

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις