Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: “Να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις”

Μπαρτζώκας: “Να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις”
Intime.gr

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε την ανάγκη ενίσχυσης του Ολυμπιακού, αλλά και για την απουσία της ομάδας από την Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη media day του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Μπάγερν (17.01.2020 / 20:30) και ανέφερε πως το ιδανικό για τον Ολυμπιακό είναι να παίζει στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις. Παράλληλα, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” κοιτάζουν παίκτες για ενίσχυση.

Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του αυριανού Ολυμπιακός – Μπάγερν

«Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη. Μιλάω για όλο τον περίγυρο. Είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση, αλλά όλα διορθώνονται. Βλέπουμε μεγάλα σκορ, δεν είναι τόσο η επιθετική ικανότητα αλλά το γεγονός πως λείπει η τακτική λόγω των πολλών παιχνιδιών. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους, δεν κάνουν τόσο αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει καλούς παίκτες με ταλέντο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα θα έχεις προβλήματα».

Για την ανάγκη ενίσχυσης του Ολυμπιακού: «Μετά το αυριανό παιχνίδι θα σας απαντήσω. Το πρώτο ματς ήταν διδακτικό για μένα. Οι αντιδράσεις ανθρώπων κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις. Είμαστε λίγοι αριθμητικά, αυτό είναι δεδομένο. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε ήδη παίκτες. Τα πράγματα στην αγορά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πληρώσεις buy-out, γιατί οι καλοί παίκτες έχουν ομάδα αυτή την εποχή».

Για τις ελπίδες του Ολυμπιακού για 8άδα: «Δεν μπορείς να αφήσεις μία χρονιά δύο μήνες πριν το τέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Μπορεί να πέσει το ηθικό σου αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς».

Για το αν περίμενε την υποδοχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού: «Από τότε που έφυγα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Έτσι ήταν και αυτό. Στην Ελλάδα αλλάζουν αυτά βεβαία».

Για την έλλειψη ρυθμού των «ερυθρόλευκων»: «Ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιους που να μην συμφωνεί με αυτό. Το ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις».

Στο τέλος είπε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πάντα δένομαι συναιθσηματικά, πάντα είμαι στο πλευρό των ιδιοκτητών που βάζουν χρήματα χωρίς ανταπόδοση. Κάποιος που βάζει τα χρήματά του πρέπει να νιώθει ότι κάνει κάτι καλό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει όραμα».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις