Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μπερτομέου: “Εταιρεία η Euroleague – Δεν απαιτείται συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα”

Μπερτομέου: “Εταιρεία η Euroleague – Δεν απαιτείται συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

O διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι μία ομάδα μπορεί να αγωνίζεται στην Eurοleague, χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (20.02.2019) στην εκπομπή “Larguero” της “Cadena Ser”, ο Ζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, με τις σκέψεις αποχώρησης από την ACB που κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανάλογη πρόθεση του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρησή του στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκο.

Ο… λαός της Ρεάλ θέλει αποχώρηση από την ACB!

“Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε αρχικά ο Ζόρντι Μπερτομέου.

Ολυμπιακός: «Δεν ξαναπαίζουμε με Παναθηναϊκό χωρίς ξένους διαιτητές» – «Πόρτα» σε Γιαννακόπουλο

“Με ανησυχεί λίγο, ένας σύλλογος μετά από μια αμφιλεγόμενη διαιτησία, να αφήσει την διοργάνωση, δεδομένου ότι έχουμε μια άλλη λειτουργία. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους. Αλλά η Euroleague είναι μια εταιρεία, όχι μια ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι διαφορετικός, είναι επιχειρηματικός” ανέφερε.

Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποιος δεν θα ήθελε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό;»

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις