Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπόγρης: «Μπορούμε να οδηγηθούμε στην κορυφή»

Μπόγρης: «Μπορούμε να οδηγηθούμε στην κορυφή»

Την άποψη ότι «μπορούμε να οδηγηθούμε στην κορυφή με το μπάσκετ που χαρακτηρίζει την Ελλάδα» και πως «στις 28 Αυγούστου που θα μπούμε στο αεροπλάνο, η ομάδα θα είναι έτοιμη» εξέφρασε ο Γιώργος Μπόγρης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ (31/8-17/9), τόνισε ότι η «γαλανόλευκη» είναι πολύ καλά στο θέμα της φυσικής κατάστασης, επισήμανε πως «είμαστε ένα βήμα πριν βρούμε τρομερή χημεία και μέσα στο γήπεδο, ώστε να βγαίνουν τα πράγματα αυτόματα», ενώ υπογράμμισε πως «το μέλλον είναι αισιόδοξο». Είπε ότι στο τουρνουά «Ακρόπολις» θα γίνουν «τα πραγματικά αποκαλυπτήρια αυτής της ομάδας» και χαρακτήρισε μάθημα για όλους την ήττα από τη Σερβία. Τόνισε ότι, εκτός από την εμπειρία, η εθνική έχει «πολλά νέα παιδιά φιλόδοξα και έναν κορμό που είναι καλή παρέα και θα παίξουν ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για τον προπονητή», ενώ επισήμανε ότι απαραίτητο ρόλο σε μια μεγάλη διοργάνωση παίζει και η τύχη.

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλά στο θέμα φυσικής κατάστασης και τώρα αρχίζουμε να νιώθουμε… παίκτες μέσα στο γήπεδο, γιατί μετά από μια περίοδο μακριά από τα γήπεδα, στην διάρκεια της οποίας προσπαθούσε ο καθένας να βελτιωθεί ατομικά, είχαμε καιρό να βρεθούμε με συμπαίκτη στο χώρο. Ήταν λίγο “σοκ” για εμάς η αρχή. Θεωρώ πως έχουμε καταφέρει πλέον και αθλητικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε, οπότε σε αυτό το κομμάτι που αφορούσε και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είμαστε καλά» είπε ο διεθνής σέντερ για το ξεκίνημα της προετοιμασίας και συνέχισε: «Τώρα περνάμε σε ένα δεύτερο κομμάτι, στο οποίο οι προπονητές δοκιμάζουν σχήματα, καταστάσεις και σίγουρα είναι το πιο “αμήχανο” της σεζόν. Δεν μας έχει βοηθήσει και ο τραυματισμός σημαντικών μελών της ομάδας, που δημιουργεί ένα έξτρα μπέρδεμα, αλλά θεωρώ πως είμαστε ένα βήμα πριν βρούμε τρομερή χημεία και μέσα στο γήπεδο, ώστε να βγαίνουν τα πράγματα αυτόματα. Είμαστε ένα “κλικ” πριν από αυτό. Η ομάδα έχει δουλέψει καλά στο πρώτο κομμάτι στο βουνό και τώρα στα φιλικά που προσπαθούμε να παίξουμε παιχνίδια και με χαμηλότερου επιπέδου αντιπάλους και υψηλότερου, για να είμαστε όπως στο Ευρωπαϊκό, όπου δεν είναι όλες οι ομάδες του ίδιου επιπέδου, και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίδιες καταστάσεις. Το μέλλον είναι αισιόδοξο».

Αναφορικά με το τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25 Αυγούστου, ο Μπόγρης δήλωσε: «Το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας θα είναι ουσιαστικά η περίοδος του τουρνουά «Ακρόπολις». Εκεί θα γίνουν τα πραγματικά αποκαλυπτήρια αυτής της ομάδας, που θα έχει ρόλους, που θα ξέρει ο καθένας τι θέλει η ομάδα από αυτόν, που θα έχουμε βάλει όλοι τους εγωισμούς μας από κάτω και θα καταλάβουμε το ρόλο που έχουμε εδώ και γιατί είμαστε εδώ. Κι αυτό γιατί η Εθνική Ομάδα είναι θέλω και όχι πρέπει, οπότε ο αυτοσκοπός είναι η επιτυχία της Εθνικής και όχι κάτι άλλο. Θα πρέπει να βάλουμε όλοι τους εγωισμούς μας από κάτω, που είναι πράγμα που γίνεται. Ειδικά μετά από μια μεγάλη ήττα όπως αυτή με τη Σερβία που ήταν μάθημα για όλους, πρέπει να καταλάβαμε όλοι πως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό που κάνουμε. Ο καθένας είναι σταρ στην ομάδα του, υπάρχουν πολλές προσωπικότητες εδώ και ο κόουτς προσπαθεί να τις διαχειριστεί. Οπότε κι εμείς θα πρέπει να βάλουμε τον εγωισμό μας από κάτω και σε κάθε παιχνίδι, ανάλογα με το τι ανάγκες θα υπάρξουν, να βγει ο καθένας μπροστά. Θεωρώ λοιπόν πως το μόνο που μας λείπει είναι η δουλειά. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως στις 28 Αυγούστου που θα μπούμε στο αεροπλάνο, η ομάδα θα είναι έτοιμη με ρόλους και αυτοπεποίθηση και τακτικά φυσικά. Θα είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της εθνικής, υπογράμμισε ότι «η ομάδα έχει την εμπειρία και έχει κάτι που ίσως έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Έχει πολλά “φρέσκα” πόδια και πολλά νέα παιδιά φιλόδοξα. Και θεωρώ πως έχει και έναν κορμό που είναι καλή παρέα και θα παίξουν ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για τον προπονητή».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ρόλο που παίζει η τύχη στην επιτυχία μιας ομάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση: «Θα πρέπει να είναι και λίγο τυχερή, γιατί, όπως και να το κάνεις, εσύ μπορεί να τα κάνεις όλα τέλεια και για παράδειγμα να έχει πάει χάλια η Ισπανία και να την πετύχεις σε ένα πρόωρο χιαστί και να είναι στη μέρα της. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι λοιπόν εμείς πρώτα για το καλύτερο δυνατό κι αν έρθει ένας “τελικός” πιο νωρίς να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι να παίξουμε στους 8, στους 16 ή οπουδήποτε. Γιατί πολλές φορές το δύσκολο βήμα έρχεται πριν τον τελικό. Το είδαμε και το 2005 για παράδειγμα. Το δύσκολο βήμα ήταν ο ημιτελικός με τη Γαλλία και μετά είχαμε έναν “σβηστό” τελικό με την Γερμανία. Μακάρι να έχουμε κάτι παρόμοιο. Θεωρώ πως η ομάδα θα είναι έτοιμη, γιατί έχει πολλή φιλοδοξία, έχει και αθλητικότητα και φρέσκα πνευμόνια και φρέσκα πόδια που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια. Και πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει με όπλο την άμυνα, καθώς θεωρώ πως με τα παιδιά και τα κορμιά που έχουμε μπορούμε να κλείσουμε τους διαδρόμους. Μπορούμε να οδηγηθούμε στην κορυφή με το μπάσκετ που χαρακτηρίζει την Ελλάδα το έξυπνο, με τη σκέψη και την εμπειρία με παιδιά όπως ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιώργος Πρίντεζης που έχουν το “know how” και μπορούν να δείξουν το δρόμο ως εκεί».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις