Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

NBA: Σαρωτικοί Ρόκετς στην Γιούτα! Υπέταξαν τους Γουόριορς οι Πέλικανς [vids]

NBA: Σαρωτικοί Ρόκετς στην Γιούτα! Υπέταξαν τους Γουόριορς οι Πέλικανς [vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Ρόκετς πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Τζαζ. Εντυπωσιακοί Πέλικανς, υπέταξαν τους πρωταθλητές Γουόριορς.

Με “μπρέικ” απάντησαν στο “μπρέικ” των Τζαζ οι Ρόκετς. Η ομάδα του Χιούστον πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, πανηγυρίζοντας το διπλό (92-113) στην έδρα των Τζαζ, στο τρίτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για ημιτελικά των πλέι οφ της Δύσης. Οι “Ρουκέτες” έκαναν το 2-1 και θέλουν ακόμα δύο νίκες για να προκριθούν στους τελικούς της περιφέρειας τους.

Οι παίκτες του Χιούστον ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα δύο δωδεκάλεπτα, καθώς επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με 70-40, ενώ στη συνέχεια συντήρησαν αυτή την διαφορά και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση. Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Τζέιμς Χάρντεν και Έρικ Γκόρντον που σημείωσαν από 25 πόντους έκαστος, με τον Χάρντεν να έχει ακόμη 4 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Επίσης, ο Κρις Πολ συνέβαλε στην επικράτηση του Χιούστον με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ των Τζαζ ήταν ο Ρόις Ο’Νιλ με 17 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=HOrrjg6xLFA

Από την πλευρά τους, οι Πέλικανς νίκησαν 119-100 τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη Νέα Ορλεάνη και μείωσαν τη σειρά σε 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν 0 Άντονι Ντέιβις, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους και 18 ριμπάουντ. Ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόσθεσε 21 πόντους και ο Ίαν Κλαρκ 18, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε απολογισμό 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ρατζόν Ρόντο πήρε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 21 ασίστ.

Από τους ηττημένους, ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε 26 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε 22, ο Στεφ Κάρι, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του στο γόνατο, πέτυχε 19, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=OsYIYtl8HYo

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις