Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέος πρόεδρος της FIBA ο Χαμάνε Νιάνγκ!

Νέος πρόεδρος της FIBA ο Χαμάνε Νιάνγκ!
ΦΩΤΟ youtube

Ο Χαμάνε Νιάνγκ από το Μάλι θα διαδεχθεί τον Αργεντινό Οράσιο Μουρατόρε στην προεδρία της FIBA.

Νέο “αφεντικό” στην Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ. Το συνέδριο της FIBA στο Πεκίνο αποφάσισε πως ο Χαμάνε Νιάνγκ είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί τον Οράσιο Μουρατόρε και να αναλάβει τα ηνία της μέχρι το 2023.

Εκπρόσωποι από 156 ομοσπονδίες εξέλεξαν ομόφωνα τον Νιάνγκ, που ήταν αντιπρόεδρος της FIBA, πρόεδρος της FIBA Αφρικής από το 2014 μέχρι το 2019 καθώς και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ όπως και υπουργός Αθλητισμού στην πατρίδα του.

“Ευχαριστώ ειλικρινά όλες τις ομοσπονδίες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σήμερα σε μένα. Με ταπεινοφροσύνη δέχομαι αυτή την ευθύνη που μου έδωσαν. Υπόσχομαι να αφιερώσω τον εαυτό μου πλήρως στη FIBA κατά τη διάρκεια της θητείας μου και να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα του αγαπημένου μας σπορ σε όλες τις γωνιές του κόσμου”, τόνισε ο νέος πρόεδρος της FIBA στην ομιλία του.

“Είμαστε το όργανο διοίκησης του μπάσκετ και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μαζί, μπορούμε να γίνουμε η πιο δημοφιλής αθλητική κοινότητα στον κόσμο”, συμπλήρωσε ο Νιάνγκ.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση της νέας Επιτροπής θα λάβει χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση του Μουντομπάσκετ της Κίνας. Να αναφέρουμε ότι στο συμβούλιο, που αποτελείται από 13 άτομα, βρίσκεται και ο Αστέριος Ζώης από την Ελλάδα.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις