Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός σάρωσε τη Χίμκι με την… αύρα του Παύλου!

Ο Παναθηναϊκός σάρωσε τη Χίμκι με την… αύρα του Παύλου!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Θα τον καμάρωνε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Χίμκι, νίκησε με 90-63 τους Ρώσους και πέρασε στον τελικό του τουρνουά που φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ, εκεί ‘όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.

Τίμησε τον ιστορικό του ηγέτη τόσο με το λάβαρο που σήκωσε στον “ουρανό” του ΟΑΚΑ, όσο και με την παρουσία του εντός παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι ικανός για… μεγάλα πράγματα τη νέα σεζόν στην Euroleague, διαλύοντας τη Χίμκι με 90-63 και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Οι “πράσινοι” ξεπέρασαν το εμπόδιο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και θα βρουν στον τελικό τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα (28/9, 20:30). Στον αντίποδα, οι Ρώσοι θα παλέψουν για την τρίτη θέση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (28/09, 18:00).

Παναθηναϊκός – Ανατριχίλα και δάκρυα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο ΟΑΚΑ! pics, video

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να δει εν δράσει όλους τους παίκτες του, αλλάζοντας διαρκώς την πεντάδα και δείχνοντας στο τέλος της βραδιάς την ικανοποίηση του από το βάθος πάγκου που διαθέτει.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, όταν εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Γκιστ και Λάσμε στο παρκέ ήταν το σημείο όπου κρίθηκε ο αγώνας (σκληρή άμυνα και κυριαρχία στα ριμπάουντ ).

Διψήφιοι από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν οι Τόμας (14π.), Λάνγκφορντ (12π.), Παπαπέτρου (15π. Στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό των “πρασίνων”) και Γκιστ (13π.), ενώ από την Κίμκι ξεχώρισε ο Σβεντ με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63

Παναθηναϊκός: Τόμας 14, Λάνγκφορντ 12, Παπαγιάννης 6, Λάσμε 6, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 15, Παππάς 8, Γκιστ 13, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 5, Λοτζέσκι, Καλάθης 1, Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 3.

Χίμκι: Σβεντ 16, Μποστ 2, Κρόκερ 8, Βιάλτσεφ, Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 8, Μόνια 3, Γκιλ 2, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 3, Τόμας 13, Μίκι 8.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις