Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Σπανούλης γλίτωσε το “κάζο” για τον Ολυμπιακό! Έφθασε κοντά στο “μπαμ” ο Προμηθέας

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν ένα “βήμα” από μία απίθανη “αυτοκτονία” στο ΣΕΦ, όμως ο Βασίλης Σπανούλης τον πήρε από το “χέρι” για μία ακόμη φορά και τον έσωσε από το “κάζο” του break στο ΣΕΦ από τον Προμηθέα Πατρών. Το τελικό 89-88 διαμόρφωσε με τρίποντο ο Παπανικολάου, από κλέψιμο του αρχηγού.

Ο Ολυμπιακός έφθασε να προηγείται ακόμη και 60-38 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά με απίστευτη “χαλάρωση” στη συνέχεια, έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα Πατρών να φθάσει κοντά σε μία σπουδαία νίκη, με επική ανατροπή. Ένα κλέψιμο του Σπανούλη όμως και ένα τρίποντο του Παπανικολάου γλίτωσαν τον Ολυμπιακό από μία απίθανη γκέλα στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League.

Σπανούλης, Γουίλτζερ και Παπανικολάου ήταν και οι μόνοι που διασώθηκαν από το… παραλίγο ναυάγιο του Ολυμπιακού, με τον αρχηγό των “ερυθρολεύκων” να κάνει μάλιστα τρομερό ματς, με 20 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Από την πλευρά του Προμηθέα Πατρών που δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς κρατούσε τη νίκη στα “χέρια” του, ο Πράδερ είχε 22 πόντους, ο Φαγέ 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Χολ 15 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τουντζιαράκης με 7 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ και πήρε εξ αρχής μεγάλες διαφορές στο σκορ, δείχνοντας ότι θέλει να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς. Κάπως έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 31-17 και τη διαφορά να “εκτινάσσεται” ακόμη και πάνω από τους 20 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, για το τελικό 55-38 στο ημίχρονο.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εξαιρετικοί σε αυτό το διάστημα στην επίθεση και παρά τα κενά στην άμυνα, έδειχναν να μην απειλούνται από τους αντιπάλους τους, οδεύοντας σε… περίπατο για το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα άλλαξαν. Ο Προμηθέας συνέχισε να το πιστεύει και εκμεταλλευόμενος τη “χαλάρωση” των παικτών του Ολυμπιακού, άρχισε να “ροκανίζει” σιγά σιγά τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 60-38 στα 20′ και 45′ ‘, η ομάδα του Γιατρά κατάφερε να φέρει το ματς στο 62-54 μέσα σε 3 μόνο λεπτά, για να “κλείσει” το τρίτο δεκάλεπτο στο 74-64.

Και κάπως έτσι, το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε πανωλεθρία για τον Ολυμπιακό, με το άγχος να κυριεύει τους παίκτες του και τους Πατρινούς να πιστεύουν πραγματικά στο break. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν καταφέρει όχι μόνο να φθάσουν τον Ολυμπιακό, αλλά να προσπεράσουν ακόμη και με +5, τρία λεπτά πριν το τέλος. Βρέθηκαν μάλιστα ένα “βήμα” από την… ανατροπή του αιώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν μόλις 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ προηγούνται με 86-88, έβγαλαν την άμυνα και πήραν και το ριμπάουντ για να “κλειδώσουν” τη νίκη.

Εκεί όμως, μία απροσεξία του Φαγέ και η “πονηράδα” του Σπανούλη οδήγησαν σε ένα απίθανο κλέψιμο και ασίστ στον Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε ένα πολύ δύσκολο σουτ για να αποδειχθεί όμως, τελικά… clutch και να σώσει την ομάδα του από μια μεγαλειώδη γκέλα. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Προμηθέας δεν κατάφερε να πετύχει με τη σειρά του, ένα ιστορικό καλάθι και έτσι το τελικό 89-88 βρήκε τους παίκτες του με δάκρυα στα μάτια και τους “ερυθρόλευκους” φανερά προβληματισμένους, αλλά και… ανακουφισμένους από τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 55-38, 74-64, 89-88

Ολυμπιακός: Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 20 (3/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα σε 25’29”), Ρόμπερτς 10, Μπόγρης 6, Ουίλτζερ 9 (1), ΜακΛιν 5, Μπράουν 5 (1), Μιλουτίνοβ, Στρέλνιεκς 7 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Μάντζαρης.

Προμηθέας Πατρών: Γκίκας 2 (1/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φαγιέ 17 (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ σε 40’00”), Σαλούστρος 11 (2), Πράδερ 22 (10/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Έλις 2, Λίποβι 12 (3), Τουντζιαράκης 7 (10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χολ 15 (1/5 τρίποντα).

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις