Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Αναπάντεχο “θρίλερ” στην Κύμη! Ο Τουπάν “έσωσε” τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Αναπάντεχο “θρίλερ” στην Κύμη! Ο Τουπάν “έσωσε” τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έκανε “θρίλερ” το παιχνίδι στην Κύμη και έφθασε να “απειλείται” σοβαρά με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της Basket League, όμως ένα τρίποντο του Τουπάν στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, έγραψε το τελικό 74-77.

Μετά το θρίαμβο στη Ρωσία από την Κύμη, ο Ολυμπιακός έδειξε να υποτιμά την Κύμη στο γήπεδό της και παραλίγο να το “πληρώσει”, αφού βρέθηκε να χάνει ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, για να πάρει τελικά τη νίκη με 77-74, χάρη σε ένα τρίποντο του Τουπάν στο τέλος του ματς.

Το παιχνίδι αποδείχθηκε ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού οι γηπεδούχοι παρέμεναν διαρκώς κοντά στους “ερυθρόλευκους” και μάλιστα πέρασαν αρκετές φορές μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, για να “λυγίσουν” τελικά σε μία από τς τελευταίες φάσεις του αγώνα, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν μεγάλα σουτ, με Στρέλνιεκς και Βεζένκοφ, πριν έρθει και το νικητήριο, από τον Γάλλο φόργουορντ.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός φάνηκε εξ αρχής, με το μυαλό ακόμη στη Ρωσία και έδωσε την ευκαιρία στην Κύμη να βρει ρυθμό και να πιστέψει σε κάτι καλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 18-15 έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο, με σκορ 20-18. Με καλές άμυνες όμως και κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό, οι Πειραιώτες άρχισαν να ξεφεύγουν στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάνοντας με σερί 8-0 το 25-33 και στη συνέχεια το 30-39 για να λήξει το ημίχρονο στο 32-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Κύμη “μάζεψε” κατευθείαν όμως τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με την ομάδα του Καστρίτη να παίρνει και το πρώτο προβάδισμα στο σκορ, με 48-47, χάρη σε ένα καλάθι του Σαγκς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε στη συνέχεια, με τον Λεντέι και τον Γκος να κάνει ένα μικρό σερί και να βρεθεί στο +4 σχεδόν 2 λεπτά πριν το 30′, όμως ένα αντιαθλητικό φάουλ εκτός φάσης -και λογικής- από τον Αμερικανό σέντερ, έφερε 5 πόντους σε μία φάση για τους γηπεδούχους και νέο προβάδισμα, το οποίο έγινε και +5 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, για να ολοκληρωθεί τελικά το τρίτο δεκάλεπτο με 57-54.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα μικρό σερί με τρίποντα του Στρέλνιεκς και του Βεζένκοφ, αλλά την Κύμη να “απαντάει” με τον Χόρτον και να διαμορφώνει το 63-68 σε 70-68 2 και 45” πριν το τέλος. Το ματς έγινε έτσι “θρίλερ” στο τέλος, με τον Πρίντεζη να πετυχαίνει ένα σπουδαίο καλάθι για το 72-74 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και τον Ουάσινγκτον να ισοφαρίζει ξανά σε 74-74 για τους γηπεδούχους.

Το ματς έκρινε έτσι για τον Ολυμπιακό, ο Τουπάν, ο οποίος στην τελευταία επίθεση της ομάδας του πέτυχε το καλάθι του αγώνα, σκοράροντας από τη γωνία για τρεις, μετά από προσπάθεια και ασίστ του Πρίντεζη. Το τελικό 74-77 έδωσε έτσι τη δεύτερη νίκη στους “ερυθρόλευκους” στη Basket League, έστω και με αναπάντεχα δύσκολο τρόπο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77

Τα στατιστικά των παικτών

Κύμη: Μπολντς 9 (1), Χόρτον 14 (6 ριμπάουντ), Σαγκς 8, Κάμφορτ 2. Ουάσινγκτον 24 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3, Ουμπίλα,

Ολυμπιακός: Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (2), Γουίλιαμς-Γκος 15 (4/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Τουπάν 12 (1), Βεζένκοβ 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Τίμα, ΛεΝτέι 6.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις