Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Euroleague: “Ερυθρόλευκη” πρεμιέρα στη Γαλλία

Ολυμπιακός – Euroleague: “Ερυθρόλευκη” πρεμιέρα στη Γαλλία

Ο Ολυμπιακός θα κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή Euroleague στη Γαλλία, όπου το βράδυ (21:45) θα αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν, η οποία επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ύστερα από εννέα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα απόψε (21:45, Novasports1 HD, newsit.gr) στην Euroleague. Η ομάδα του Ντείβιντ Μπλατ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βιλερμπάν, για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια, ύστερα από εννέα χρόνια, και θέλουν να γιορτάσουν την επιστροφή τους με μία νίκη στο σπίτι τους. Οι Πειραιώτες, βέβαια, είναι έτοιμοι να τους χαλάσουν τη γιορτή της ομάδας του Τόνι Πάρκερ, ο οποίος είναι πρόεδρος της.

Η Βιλερμπάν διαθέτει ορισμένους ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Ντιο, Μαλεντόν και Τζάκσον, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να φύγει με το “διπλό” από τη Γαλλία.

Οι Γάλλοι φαίνονται, πάντως, πιο έτοιμοι, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος στην Γαλλία. Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει το πρωί με χαλάρωμα και σουτ στο «Αστρομάλ» την προετοιμασία του και ο Ντέιβιντ Μπλατ που έχει και τους δεκατρείς παίκτες της αποστολής διαθέσιμους, θα αποφασίσει ποιος θα μείνει εκτός δωδεκάδας (λογικά Βεζένκοφ ή Κόνιαρης).

Διαιτητές του αγώνα, είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες, θα συναντηθούν για ενδέκατη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, με τον Ολυμπιακό να έχει επτά νίκες και τρεις ήττες. Στα νεότερα χρόνια της Ευρωλίγκας, το μεταξύ τους σκορ είναι 4-2 υπέρ των «ερυθρόλευκων», που έχουν μία νίκη σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια σε αυτό το διάστημα. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο «Αστρομπάλ», ήταν στις 11 Δεκεμβρίου του 2003, όπου η ελληνική ομάδα, είχε επικρατήσει με 92-77 (Λιαδέλης 25, Βολκοβίσκι 17).

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις