Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, Σφαιρόπουλος: “Κομβικής σημασίας παιχνίδι! Δεν υπολογίζω σε Παπαπέτρου”

Σφαιρόπουλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για την Euroleague, ενώ αποκάλυψε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μείνει εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το εντός έδρας παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Φενέρμπαχτσε και ανέφερε αρχικά: “Έχουμε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες και να ανακάμψουμε και έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Άπαντε στην ομάδα το γνωρίζουν. Θα δούμε σήμερα στην τελευταία προπόνηση τις τελευταίες λεπτομέρειες και την τακτική. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με καρδιά, με πάθος και ψυχή και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Περιμένουμε να έρθει και ο κόσμος να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών μέσα στο γήπεδο”.

Σχετικά με την τουρκική ομάδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρατήρησε πως “… έχει πέντε νίκες σερί στην Ευρωλίγκα. Ξέρει πώς να παίξει κι έχει αποκτήσει ομοιογένεια. Πρέπει να κοιτάξουμε τους κινητήριους μοχλούς της και να τους χαλάσουμε τη δημιουργία. Πρέπει να τους εγκλωβίσουμε στην άμυνά μας και στην επίθεση να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι, να τρέξουμε και να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς και όχι με τον τρόπο που θέλει η Φενέρμπαχτσε”.

Όσον αφορά την κατάσταση του Ιωάννη Παπαπέτρου, τόνισε: “Είναι καλύτερα. Δεν έχει προπονηθεί, αλλά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Δεν τον υπολογίζω για το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε”.

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για την αναμέτρηση με την Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 22η αγωνιστική της EuroLeague, αλλά απέφυγε να απαντήσει, καθώς η προσοχή της ομάδας του είναι στραμμένη στο ματς με την Φενέρμπαχτσε: “Το ματς με την Ρεάλ είναι μακριά. Το ματς με την Φενέρ είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό”.

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα: “Έχω αναφερθεί πολλές φορές. Διαφωνώ σε αυτό που λέτε. Με τη Μακάμπι και στην Πάτρα βάλαμε 90 πόντους. Όταν δεν παίζουμε καλά, δεν παίζουμε καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Με τον Ερυθρό Αστέρα βάλαμε 80 πόντους και χάσαμε. Από την επίθεση χάσαμε το ματς;”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις