Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας για μετεγγραφές: “Τώρα είμαστε περισσότερο στην αγορά!”

Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας για μετεγγραφές: “Τώρα είμαστε περισσότερο στην αγορά!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει… μισός εξαιτίας και των τραυματισμών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε ότι οι Πειραιώτες ψάχνουν για παίκτες στην αγορά ενόψει και της επόμενης σεζόν.

Μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός έμεινε κι άλλο πίσω στην κατάταξη της Euroleague, ενώ έχασε και Σπανούλη – Ρότσεστι με τραυματισμούς, γεγονός που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ομάδα.

Παρόλα αυτά ακολουθεί άμεσα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για αυτό, καθώς και για τις απουσίες και τις μετεγγραφικές κινήσεις της ομάδας του.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Δύσκολο είναι κάθε παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με το ότι χάσαμε χθες. Το μομέντουμ δεν είναι καλό για εμάς. Χάσαμε και παίκτες χθες, εκτός από το ματς. Χάσαμε τους δύο βασικούς γκαρντ που δίνουν δημιουργία, εκτέλεση και ηγεσία. Είναι πολύ δυσκολό για τα άπειρα παιδιά να καλύψουν αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια λειψανδρία σ’ εμάς και σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος πάντα το αναδεικνύει».

Για τις πιθανότητες συμμετοχής του Πρίντεζη: «Ο πόνος, όταν είναι έντονος, δεν σου επιτρέπει να παίξεις. Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν νομίζω ότι μπορεί να παίξει. Δεν έχει προπονηθεί καν. Όπως δεν θα παίξουν και οι Σπανούλης, Ρότσεστι και Χαραλαμπόπουλος. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να στεναχωριόμαστε για πράγματα που μπορούμε να κοντρολάρουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το αγωνιστικό κομμάτι, αν και είναι δύσκολο με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί».

Για τις ευκαιρίες σε νέους παίκτες όπως ο Νικολαΐδης: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να δίνει πνοή, αλλά πρέπει να κερδίζει. Οι απαιτήσεις σε έναν τέτοιο σύλλογο είναι να παίρνει παίκτες που να βοηθούν την ομάδα να κερδίζει. Πρέπει να κάνουμε μια ομάδα που θα κερδίζει. Στην ομάδα που κερδίζει, όλοι βελτιώνονται. Αν με ρωτάτε για τους Έλληνες παίκτες, ο Χαραλαμπόπουλος ακολούθησε ένα πρόγραμμα δυο τριών εβδομάδων για να πιάσει το ρυθμό της ομάδας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξή του. Δυστυχώς όμως τραυματίστηκε. Ο Κόνιαρης λόγω των συνθηκών παίζει περισσότερο από όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Αν υπάρχει Έλληνας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει μέρος του κορμού, θα τον βοηθήσουμε. Αλλά ο καθένας πρέπει να βοηθά τον εαυτό του».

Για το αν ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να κοιτάζει παίκτες: «Τώρα είμαστε ακόμη περισσότερο στην αγορά. Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις όμως. Υπάρχει η διοργάνωση του Κυπέλλου σε πολλές χώρες και σε αγορές που πιθανά θα μπορούσαμε να κοιτάμε παίκτες με συμβόλαιο».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις