Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Το… ταξίδι στην Euroleague ξεκινά απ’το Ηράκλειο

Ολυμπιακός - Μπασκόνια
ΠΗΓΗ Eurokinisi

Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε πρεμιέρα στη νέα Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια στο “Δυο Αοράκια” του Ηρακλείου και θέλουν να μπουν με το… δεξί στη διοργάνωση (21:00, NewsIt.gr, Novasports 2). Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής.

Να ξεκινήσει νικηφόρα το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι θέλει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στο “Δυο Αοράκια” την Μπασκόνια, στην πρεμιέρα του στην Euroleague.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα αγωνιστούν στο κλειστό του Ηρακλείου, μετά την ποινή μιας αγωνιστικής που τους επιβλήθηκε από την διοργανώτρια, για την εισβολή των οπαδών του στο παρκέ του ΣΕΦ, μετά την πρόκριση του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς Σπανούλη και πάλι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει τις ίδιες απουσίες που είχε και στο ντέρμπι της Stoiximan.gr Basket League με τον Παναθηναϊκό. Ο Σπανούλης θα μείνει και πάλι εκτός, αφού χρειάζεται ξεκούραση το γόνατο του.

Ταυτόχρονα -αν και ακολούθησε την αποστολή- ο Μπράιαν Ρόμπερτς δύσκολα θα παίξει, αφού είναι ανέτοιμος.

Η νίκη στο ξεκίνημα της Euroleague όχι μόνο θα δώσει ψυχολογική ώθηση στους “ερυθρόλευκους” -μετά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό- αλλά δεν θα τους στερήσει και τους εντός έδρας πόντους της νίκης στον… μαραθώνιο της Euroleague.

Προβλήματα και για την Μπασκόνια

Την… ψυχολογία της θέλει να φτιάξει και η ανανεωμένη Μπασκόνια, αφού μετρά δύο ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της ACB.

Παράλληλα, έχει και αυτή αγωνιστικά προβλήματα. Ο Πάμπλο Πριγκιόνι δεν υπολογίζει στους Γκαρίνο, ΜακΡέι και Μαρτίνεθ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπομπουά, ωστόσο επανέρχεται ο Σενγκέλια.

Τον αγώνα στο “Δυο Αοράκια” θα “σφυρίξουν” οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

Η.. παράδοση είναι “ερυθρόλευκη”

Ολυμπιακός και Μπασκόνια μετρούν 34 αναμετρήσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν 20 νίκες κόντρα στην ομάδα που αντιμετωπίζουν ανελλιπώς από το 2009 και μετά.

(ή Ταουγκρές ή Τάου ή Κάχα Λαμποράλ ή Λαμποράλ Κούτσα) έχουν βαρεθεί να παίζουν.

Ως γηπεδούχοι, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 14-3, ενώ η πιο πρόσφατη ήττα τους από την Μπασκόνια καταγράφεται πριν δέκα χρόνια.

1η αγωνιστική (12-13/10/2017)

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 21:00

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Κίμκι (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις