Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Ήθελα νέους και αθλητικούς παίκτες με κίνητρο” [pics]

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Ήθελα νέους και αθλητικούς παίκτες με κίνητρο” [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη νέα ομάδα που θέλει να δημιουργήσει στον Ολυμπιακό και εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τις μετεγγραφές της ομάδας. “Θέμα πολιτικής”, υποστήριξε για τα “παράθυρα” της FIBA. Σπανούλης: “Υπάρχει πίστη στο πλάνο του κόουτς”.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της bwin, του νέου χορηγού του Ολυμπιακού, ο προπονητής της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Βασίλης Σπανούλης, έδωσαν λεπτομέρειες για τις αλλαγές στην ομάδα του Πειραιά και τους στόχους μέσα στη σεζόν που έρχεται.

Οι δηλώσεις του Μπλατ

«Χαίρομαι που είμαι εδώ, σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Όταν μία εταιρία όπως η bwin σε στηρίζει, καταλαβαίνεις ότι όσα γίνονται στην ομάδα είναι σημαντικά και τί δουλειά γίνεται.

Έχω δημιουργήσει ένα σύνολο, που πλαισιώνει τον πυρήνα από νέους και αθλητικούς παίκτες με κίνητρο και θέλουν να δώσουν στοιχεία που δεν υπήρχαν. Υπάρχουν δύο τρόποι να κοουτσάρεις, το να πάω με το σύστημα και το ναι πάω με τους παίκτες μου. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, όπου και αν ήμουν, φρόντιζα πάντα να εκμεταλλεύομαι το δυναμικό που έχω. Θεωρώ ότι έχουμε καλό ρόστερ και θεωρώ ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα παρουσιάσουμε κάτι καλό και θα παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για τα «παράθυρα» στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ: «Έχω περάσει χρόνια και στις δύο πλευρές. Έχω υπάρξει προπονητής της Εθνικής Ρωσίας για 7 χρόνια και σε συλλόγους για 25. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι και στις δύο πλευρές, που ενδιαφέρονται για το άθλημα, αλλά όλο αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής. Δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο στην εποχή μας. Είναι κάτι που βλάπτει το άθλημα και είναι μέχρι να βρεθεί κάποιος και να πει φτάνει πια, σταματήστε. Δεν είναι θέμα της μίας πλευράς ή της άλλης».

Οι δηλώσεις Σπανούλη

«Όπως κάθε χρόνο οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Είναι μια καινούργια ομάδα και με μια νέα φιλοσοφία από τον κόουτς Μπλατ. Θέλουμε να παντρέψουμε το νεαρό της ηλικίας που θα έχουμε φέτος με την αθλητικότητα, την εμπειρία και το μυαλό. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά και μέσα από τα φιλικά να δούμε τους αυτοματισμούς μας και την χημεία μας. Να αφομοιώσουμε ακόμα περισσότερο την φιλοσοφία του προπονητή».

Για τον Μπλατ: «Υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση με τον κόουτς. Και πίστη στο πλάνο που θέλει να χτίσει για την επιτυχία της ομάδας».

Για την νέα σεζόν: «Ο κόουτς παίζει γρήγορο και μοντέρνο μπάσκετ με πολύ κίνηση. και με άμυνες και με προσαρμογές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του και να το αφομοιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα. Και εμείς που παραμείναμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε στους νέους να καταλάβουν που είναι. Να εγκλιματιστούν καλύτερα και εντός και εκτός παρκέ».

Για τη συμφωνία με την Bwin: «Πρόκειται για μια τεράστια συνεργασία. Κάτι που δεν συνηθίζεται για τα μπασκετικά ελληνικά δεδομένα. Και αυτό δείχνει την δυναμική του Ολυμπιακού εντός και εκτός των συνόρων. Και ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε τίτλους».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις