Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Διάλογοι “φωτιά” στη Euroleague! “Θα έχουμε ομάδα Α2 στην Ευρώπη;”

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Διάλογοι “φωτιά” στη Euroleague! “Θα έχουμε ομάδα Α2 στην Ευρώπη;”
ΦΩΤΟ intime

Το μίτινγκ της Euroleague είχει και διαλόγους “φωτιά” με πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αφού οι “πράσινοι” έθεσαν θέμα Α2 για τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός είναι πιθανό τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στην Α2 μετά την κόντρα του με τον Παναθηναϊκό, η οποία μεταφέρθηκε και στη Euroleague, με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων να αντιπαρατίθενται με… διαιτητή τoν Ζόρντι Μπερτομέου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το sdna.gr, ο GM του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, πήρε το λόγο και σημείωσε: «Ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να τεθεί. Πώς μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Α2 και στην Euroleague; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Η απάντηση του Τζόρντι Μπερτομέου ήταν ότι «εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας».

Τη δική του απάντηση έδωσε όμως και ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, τονίζοντας ότι «μου προκαλεί έκπληξη που ο Παναθηναϊκός βάζει ένα τέτοιο θέμα, ειδικά όταν πέρυσι εκείνος είχε προκαλέσει όλη αυτή τη φασαρία απέναντι στην Euroleague», για να έρθει νέα απάντηση του Μπερτομέου: «Επιληφθήκαμε του θέματος και ό,τι ήταν να γίνει έγινε, με τον Παναθηναϊκό να τιμωρείται από τους αθλητικούς δικαστές».

Το λόγο πήρε ξανά ο Μάνος Παπαδόπουλος για να εκφράσει την εξής απορία: «Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τη δική μας ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την τοπική λίγκα, για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά; Είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: “αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω”».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις