Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η… μεταμόρφωση, ο “εγκλωβισμός” και οι “σπασμένες” έδρες

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… απαντήσει στο break του Ολυμπιακού και να δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στη φετινή σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, φέρνοντας τη σειρά στο 1-1.

Ποιος μπορεί να γίνει το «αφεντικό»; Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League χωρίς την… κούραση του Final Four της Euroleague και δείχνοντας  χαρακτηριστική αστάθεια στην απόδοση τους, ειδικά μέσα στις έδρες τους. Στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και να τον «τιμωρήσει», δείχνοντας ικανός να κάνει βήμα.. τίτλου μέσα στο ΣΕΦ. Το γήπεδο των «ερυθρόλευκων» όμως φαίνεται πως «φτιάχνει» το “τριφύλλι”, που έφερε τη σειρά στα ίσα, παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο για 4η σερί φορά.

«Αφεντικό» στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός! Break στο break με σούπερ Καλάθη

Ο Πασκουάλ αιφνιδίασε τον Σφαιρόπουλο, ανοίγοντας το ροτέισον και χρησιμοποιώντας Ρίβερς και Λοτζέσκι με το ξεκίνημα, κάτι που βοήθησε στα μαρκαρίσματα, αλλά και στο να βγουν τα ελεύθερα σουτ. Η «σκληρή» άμυνα, η σωστή διαχείριση στην επίθεση και η πολύ καλή βραδιά των Καλάθη (σ.σ. είχε αυτοπεποίθηση και ευστοχία αυτή τη φορά στα μακρινά σουτ) και Τζέιμς (έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο) έδωσαν στο «τριφύλλι» τη νίκη. Όπως είδαμε και στους δυο αγώνες, οι λύσεις του πάγκου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτή τη φορά, ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο «x-factor» και πλήγωσε την πρώην ομάδα του. Η ομάδα του Πασκουάλ καλείται πλέον να παρουσιάσει μέσα στο ΟΑΚΑ την ίδια συγκέντρωση, για να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Καυτό… τρίτο ημίχρονο! «Πόλεμος» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού μετά τον δεύτερο τελικό

Μπορεί να το κάνει; Ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει πως έχει ψυχικά αποθέματα για να «απαντήσει», κάτι που όμως -στο παρκέ του ΣΕΦ- φάνηκε μόνο στο 4ο δεκάλεπτο. Φυσικά, δεν χρειάζεται μόνο θέληση αλλά και… πράξεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παρουσιαστούν και πάλι πολύ καλοί στην άμυνα,  αλλά και βελτιωμένοι μέσα στις δυο ρακέτες (ο Μιλουτίνοφ δεν προσέφερε τα αναμενόμενα) αν θέλουν να ελπίζουν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Παπαπέτρου ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα του ΣΕΦ, αλλά αν τα ποσοστά από τις βολές και το τρίποντο των “ερυθρόλευκων” δεν φτιάξουν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός ήταν… μεταμορφωμένος προς το χειρώτερο και άστοχος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα. Μάντζαρης και Στρέλνιεκς δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, ενώ ο Πρίντεζης κατάφερε να… ξεφύγει από την “πράσινη” πίεση μόνο στην 4η περίοδο.

Απίστευτες καταγγελίες Ολυμπιακού για την αστυνομία! «Μπαμπάς σας ο Γιαννακόπουλος»

Φυσικά, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το… τρίτο ημίχρονο. Ειδικά ο χθεσινός αγώνας είχε – δύστυχος- πλούσιο εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον. Τα επεισόδια που ακολούθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ «καίνε» τον Ολυμπιακό… εκτός παρκέ, αφού στο φύλλο αγώνα δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον γηπεδούχο του 2ου τελικού της Α1. Στους “ερυθρόλευκους” υπάρχει αγωνία για την τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή μετά την καταγραφή των υλικών ζημιών στο ΣΕΦ από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ.

Το 1-1 είναι γεγονός και η συνέχεια θα δείξει κάποιος από τους δυο «αιώνιους» θα… φτάσει στην πηγή και αν η έδρα παίζει τελικά κάποιο ρόλο στους φετινούς τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις