Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Πρίντεζης: “Να εκμεταλλευτούμε το ένα ματς την εβδομάδα!”

Ολυμπιακός – Πρίντεζης: “Να εκμεταλλευτούμε το ένα ματς την εβδομάδα!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται φέτος μόνο στη Euroleague και ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε ότι θα πρέπει η ομάδα του να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη στα παιχνίδια.

Στη Media Day της Euroleague συμμετείχε ο Ολυμπιακός, με τον Γιώργο Πρίντεζη να μιλά στη Nova για την πρεμιέρα της διοργάνωσης και να σχολιάζει την κατάσταση στους Πειραιώτες, με την παρουσία τους μόνο στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Ο… υπαρχηγός των “ερυθρόλευκων” όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και για την Εθνική Ελλάδας και τους παίκτες που σταματάνε νωρίς από αυτή, σημειώνοντας ότι είναι διαφορετικά όταν παίζει κάποιος στην Ευρώπη και διαφορετικά στο NBA.

Οι δηλώσεις του Πρίντεζη

«Η Euroleague είναι πολλή δυνατή, αφού όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα και πιο δυνατά σύνολα. Θα παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και επιβάλλεται να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο. Να κάνουμε καλύτερη προπόνηση, να ξεκουράζεσαι και να δίνεις το 100%. Δεν έχουμε κάνει ακόμα προπόνηση όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας 7 μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα καλύτερα. Δεν ξέρω πόσος χρόνος απαιτείται, αλλά θέλει δουλειά».

Για την απόσυρση παικτών από την Εθνική: «Υπάρχουν πολλά συν και πλην. Η χρονιά είναι μεγάλη. Γενικά μαζί με την προετοιμασία και τα φιλικά, βγαίνουν πάνω από 100 παιχνίδια. Σίγουρα όταν στις ΗΠΑ οι ομάδες τελειώνουν από τον Μάρτιο-Απρίλιο και κάθε παίκτης έχει 6 μήνες να δουλέψει, στην Ευρώπη δεν γίνεται. Από την άλλη η Εθνική πρέπει να υπάρχει, γιατί ενώνει τον κόσμο και το μπάσκετ είναι εθνικό σπορ. Κάθε φορά που παίζω στην Εθνική νιώθω περήφανος και εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Δεν ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με άλλες χρονιές. Το εύκολο είναι να λες ότι κοιτάμε το καλύτερο, τη νίκη και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαστε όμως νέα ομάδα, με τις απαιτήσεις να έχουν αυξηθεί. Καλύτερα να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν μπούμε στην 8αδα θα είναι ένας ικανοποιητικός στόχος».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Το κλίμα πάντα ήταν μία χαρά, ειδικά όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Άλλα είναι τα πραγματικά προβλήματα. Δεν υπήρχε πρόβλημα που σου έπαιρνε την συγκέντρωση. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε, με την επιτυχία κανείς δεν υπέγραψε συμβόλαιο, αλλά ο στόχος είναι να δώσουμε το 100% και να ξέρουμε όταν γυρνάμε σπίτι ότι το κάναμε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις