Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σφαιρόπουλος: “Να ξαναβγούμε μπροστά”

Σφαιρόπουλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Βελιγράδι, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague και όπως ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στίοχος των “ερυθρόλευκων” είναι η επιστροφή στα καλά παιχνίδια και τις νίκες.

O στόχος του Ολυμπιακού στην αυριανή (26/01. 20.00) αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι είναι η δυναμική του επιστροφή στον δρόμο των ευρωπαϊκών νικών.

Αυτό δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος παρά «αδελφικές» σχέσεις των δύο ομάδων γνωρίζει πως ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ολυμπιακό…

«Εννοείται αυτό! Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε με ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη», ανέφερε.

Για το που οφείλεται η αγωνιστική πρώτη του Ολυμπιακού, απάντησε: «Μέσα σε μια χρονιά δεν μπορεί μια ομάδα να είναι σταθερή. Έχουμε δει πως πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Εμείς είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλυπτόντουσαν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με 10 και 11 παίκτες από τους 16 που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση. Αυτοί που παίζουν καταπονούνται περισσότερο, εκείνοι που έρχονται από τραυματισμούς δεν είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα, οπότε δεν έχεις ένα ομοιογενές σύνολο για να μπορέσεις να παλέψεις δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα όταν συμβαίνουν όλα αυτά βγαίνουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία λύνονται μόνο με την ενότητα. Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε, όπως πάντα, να είμαστε μαζί, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά. Να βρούμε ξανά τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Ο κ. Σφαιρόπουλος πάντως έδειξε να μην ασχολείται με το γεγονός πως ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα στο Βελιγράδι και πως ετοιμάζεται να καταρρίψει μια σειρά προσωπικών ρεκόρ… «Στον επαγγελματισμό δεν υπάρχουν συναισθήματα. Όλοι πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, χωρίς να μας επηρεάζει το τι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε… Δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποιον απολογισμό… Βρισκόμαστε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα ρεκόρ είναι άκαιρα και για εμένα και για τους παίκτες. Εμάς μας νοιάζει μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους. Για μένα δεν μετράει αυτό. Το ζητούμενο είναι να πάει καλά η ομάδα».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις