Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Σοκ! Απαγόρευση μετεγγραφών από τη Euroleague στους “ερυθρόλευκους”

ΦΩΤΟ instagram.com/olympiacosbc_official/

Η Euroleague γνωστοποίησε επίσημα ότι τιμωρεί τον Ολυμπιακό με απαγόρευση μετεγγραφών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, που δεν έχουν εξοφληθεί και μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Στο… στόχαστρο και ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από τη Euroleague με απαγόρευση μετεγγραφών, λόγω μη συμμόρφωσής του με του κανονισμούς τους Financial Fair Play και ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που δεν έχουν εξοφληθεί. Η απαγόρευση πάντως είναι προσωρινή και το αν θα μονιμοποιηθεί ή όχι θα γίνει γνωστό μετά από 30 μέρες, όταν και θα εκδοθεί η τελική απόφαση, από την Οικονομική Επιτροπή.

Η ανακοίνωση της Euroleague

“Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Στο “μικροσκόπιο” της διοργανώτριας αρχής πάντως βρίσκεται όπως φαίνεται και ο Παναθηναϊκός, καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι ο έλεγος της οικονομικής κατάστασης των “πρασίνων” συνεχίζεται, με στόχο να εξασφαλιστεί η εναρμόνιση του κλαμπ με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις