Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ: Άνιση κόντρα! “Πληγωμένος” κόντρα στο… θηρίο

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ: Άνιση κόντρα! “Πληγωμένος” κόντρα στο… θηρίο
Intime

Ο “πληγωμένος” από τραυματισμούς Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:00, NewsIt.gr, Novasports 2HD), κυνηγώντας το… θαύμα και τις απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague. Εκτός Σπανούλης, Ρότσεστι, Χαραλαμπόπουλος. Δύσκολα ο Πρίντεζης.

Με ένα… σωρό προβλήματα κόντρα στο “θηρίο”. Mια… άνιση «μάχη» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δίνει το βράδυ της Πέμπτης (6/2) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη χωρίς να συμπληρώνει… δεκάδα, μετά τον τραυματισμό των Βασίλη Σπανούλη και Τέιλορ Ρότσεστι, στο αγώνα του Κάουνας, με τη Ζαλγκίρις την περασμένη Τρίτη (4/2).

Αμφίβολος είναι, για τρίτο διαδοχικό αγώνα, ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού πονά στα πλευρά και η συμμετοχή του κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Η βαριά ήττα με 94-69 στο Κάουνας άφησε στον Ολυμπιακό απειροελάχιστα περιθώρια παρουσίας στην οκτάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ. Ήταν η 14η ήττα της ομάδας του Πειραιά σε 23 αγωνιστικές.

Από ήττα και μάλιστα εντός έδρας προέρχεται και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς η πρωτοπόρος Αναντολού Εφές νίκησε με 80-82 στη Ρωσία, αύξησε σε 20 τις νίκες της και κατά τέσσερις την απόσταση που τη χωρίζει από την ΤΣΣΚΑ. Πάντως, η πρωταθλήτρια Εuroleague βρίσκεται εντός της τετράδας που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι διαθέσιμοι παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι εξής: Κόνιαρης, Μπάλντγουϊν, Πολ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Ρούμπιτ, Μιλουτίνοβ, Έλις και ο νεαρός Νικολαΐδης, ο οποίος στο Κάουνας πήρε το «βάπτισμα του πυρός», στο υψηλότερο επίπεδο. Εκτός παραμένει για τους Μοσχοβίτες ο έμπειρος διεθνής φόργουορντ Αντρέι Βοροντσέβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον αγώνα με τη Βαλένθια, για την 21η αγωνιστική.

Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ αναμετρώνται απόψε για 40η φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα της Μόσχας μπορεί να υπερτερεί με 24 νίκες.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις