Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Βαλένθια: Ο Γκριν έρχεται με… άγριες διαθέσεις!

Γκριν
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Έρικ Γκριν επιστρέφει την Πέμπτη (22/2) για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και θέλει μόνο τη νίκη για τη Βαλένθια.

Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο κανάλι της Βαλένθια και εξέφρασε τις σκέψεις του για το Ολυμπιακός – Βαλένθια και την επιστροφή του στο ΣΕΦ.

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι. Ήμουν στο φάιναλ φορ πέρυσι, φτάσαμε στον τελικό του πρωταθλήματος. Μου άρεσε ο κόσμος, η ομάδα. Θα είναι ευχάριστο να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό κι ελπίζω να τον νικήσουμε. Θα είναι ωραίο που θα γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά πιο πολύ θέλω να νικήσουμε», τόνισε.

Να θυμίσουμε πως ο Γκριν σημείωσε 26 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βαλένθια, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής.

Για τις δυσκολίες που περιμένει να αντιμετωπίσει η Βαλένθια, η οποία προέρχεται από νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, απέναντι στον -δεύτερο της βαθμολογίας- Ολυμπιακό ο Γκριν τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολη έδρα, λίγες ομάδες μπορούν να νικήσουν εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους οπαδούς και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι επίσης καλή ομάδα. Είχαμε παίξει καλά στην έδρα μας κι ελπίζω να κάνουμε το ίδιο κι εκεί».

Ο Αμερικανός γκαρντ κλήθηκε να μιλήσει και για τον «σταρ» του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. «Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης. Δεν είχε παίξει στον πρώτο γύρο. Παίρνει πολλές φάσεις, σκοράρει, δημιουργεί, παίρνει ριμπάουντ. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για 40 λεπτά. Δεν μπορείς να νικήσεις μία τέτοια ομάδα, αν παίξεις άμυνα για 35 λεπτά. Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα» δήλωσε ο Γκριν.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς προερχόταν από τραυματισμό, ο Γκριν δήλωσε: «Είμαι πολύ καλύτερα. Ο τραυματισμός με είχε κρατήσει λίγο πίσω, είχα πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο, στο άλμα. Με ενοχλούσε πολύ. Πλέον έχω επιστρέψει, είμαι υγιής, έχω αυτοπεποίθηση. Πλέον βάζω τα σουτ μου, σουτάρω πιο εύκολα. Είμαι στο σωστό δρόμο».

Τέλος, ο Έρικ Γκριν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη παρουσία της Βαλένθια στον τελικό του Copa Del Rey: «Είναι δύσκολο, γιατί ήμασταν αφοσιωμένοι να πάρουμε έναν τίτλο, όπως το Copa Del Rey. Τώρα τελείωσε, όμως, και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς, αλλά και για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά»

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις