Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Αγώνας “do or die” στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το ματς της χρονιάς στο κατάμεστο ΣΕΦ! Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν “πονέσει”, να νικήσει για πρώτη φορά φέτος τη Ζαλγκίρις (21:15, Novasports 1, NewsIt.gr) κι έτσι να μην δει να απομακρύνεται περισσότερο η πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Τα προβλήματα τραυματισμών του έκαναν “παρέα” σε όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός όμως καλείται να τα βάλει και πάλι στην… άκρη, αφού θέλει μόνο νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, για τα πλέι οφ της Euroleague.

https://twitter.com/olympiacosbc/status/987217833842102272

Η ήττα στο πρώτο ματς των πλέι οφ στο ΣΕΦ έφερε την ομάδα του Σφαιρόπουλου σε δύσκολη θέση. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως καλούνται να φέρουν στα ίσα τη σειρά και να πάνε στη Λιθουανία για το break.

https://twitter.com/bczalgiris/status/986709679794479104

Το έργο του Ολυμπιακού όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η Ζαλγκίρις είναι ο… κακός δαίμονας των “ερυθρόλευκων”, που θα παίξουν για μια ακόμα φορά με σημαντικές απουσίες.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα απουσιάσει μόνο στο δεύτερο προημιτελικό με τους Λιθουανούς, αλλά θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 ημέρες -μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, στο ματς της Τετάρτης (18/04)- χάνοντας όλη τη σειρά.

Ρήξη έσω μηνίσκου υπέστη ο Γιώργος Μπόγρης και θα μείνει εκτός για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, φέρνοντας ένα ακόμα πρόβλημα στους… ψηλούς. Μοναδικός διαθέσιμος σέντερ είναι ο Τζαμέλ ΜακΛίν, ενώ ο Κιμ Τιλί θα κληθεί να βοηθήσει.

Την ίδια ώρα, παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή για τους Στρέλνιεκς, Παπανικολάου και Πρίντεζη με πιο δύσκολη όλων την παρουσία του Λετονού.

Τον αγώνα θα διευθύνουν ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς.

Το σημερινό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις

20:45 Φενερμπαχτσέ – Μπασκόνια Novasports3HD και ηχητικά στο Novasports.gr

21:15 Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Novasports1HD και ηχητικά από το Novasports.gr

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις