Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Euroleague: Ο Φριντέτ στην κορυφή των… πρωτοεμφανιζόμενων!

Παναθηναϊκός – Euroleague: Ο Φριντέτ στην κορυφή των… πρωτοεμφανιζόμενων!
ΦΩΤΟ intime

Η επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague ασχολήθηκε με τους 10 καλύτερους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, βάζοντας τον Τζίμερ Φριντέτ του Παναθηναϊκού στην κορυφή!

Ο Τζίμερ Φριντέτ του Παναθηναϊκού είναι ένα από “μεγάλα” ονόματα που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Euroleague, με τη διοργανώτρια να τον τοποθετεί -σε αφιέρωμα της- στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Το Top 10 της Euroleague με τους πρωτοεμφανιζόμενους συμπληρώνουν οι Αμινέ Νουά (Βιλερμπάν), Γιόνας Γερέμπκο (Χίμκι), Σέλβιν Μακ (Μιλάνο), Κουίνσι Έισι (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ρόκας Γκιεντράιτις (Άλμπα Βερολίνου), Νάιτζελ Χέιζ (Ζαλγκίρις Κάουνας), Κώστας Κουφός (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου), Λουκ Σίκμα (Άλμπα Βερολίνου).

“Ένας από τους πιο… καυτούς σκόρερ που έρχονται στην Euroleague τα τελευταία χρόνια, ο Φριντέτ γίνεται απευθείας ένας διεκδικητής του βραβείου «Αλφόνσο Φορντ» (σ.σ. του κορυφαίου σκόρερ στη διοργάνωση) και εγγυάται μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές στη διάρκεια της σεζόν. Ο Φριντέτ ήταν στην Κίνα το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων τριών ετών, όπου ήταν δυο φορές κορυφαίος σκόρερ της CBA και MVP του πρωταθλήματος του 2017”, αναφέρει για τον Φριντέτ η Euroleague και συνεχίζει:

“Γνωστός ως «The Jimmer», βγήκε στη σκηνή ως μέλος της Παναμερικανινής ομάδας το 2007 όταν ήταν στο Πανεπιστήμιο Μπρίχαμ Γιάνγκ, μέχρι το 2011. Από τότε, γεμίζει τα αντίπαλα καλάθια σε όλο τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη ομάδα του στην Ευρώπη, αλλά οι ξεχωριστές ικανότητές του στο σκοράρισμα θα φανούν ακόμα περισσότερο με τον κορυφαίο playmaker της Euroleague, Νικ Καλάθη, στο πλευρό του. Έχει ήδη δείξει δείγματα της λάμψης του στην προετοιμασία, οπότε τώρα όλη η Ευρώπη έχει την προσοχή της σε αυτόν”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις