Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Euroleague: Τιμωρία για Λάνγκφορντ! Απαλλάχθηκε ο Πιτίνο

Παναθηναϊκός – Euroleague: Τιμωρία για Λάνγκφορντ! Απαλλάχθηκε ο Πιτίνο
ΦΩΤΟ intime

Η Euroleague τιμώρησε τελικά τον Κιθ Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις του κατά τις διαιτησίας στο πρώτο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά απάλλαξε τον Ρικ Πιτίνο για τον ίδιο λόγο.

Ο Παναθηναϊκός είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ, με τον Ρικ Πιτίνο και τον Κιθ Λάνγκφορντ να σχολιάζουν το γεγονός και να καλούνται σε απολογία από τη Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ τιμωρήθηκε μάλιστα με πρόστιμο 2.500 ευρώ, αλλά και με προειδοποίηση ότι αν επαναλάβει κάτι αντίστοιχο θα δεχθεί ποινή μίας αγωνιστικής από τη διοργάνωση.

Αντίθετα, ο προπονητής του Τριφυλλιύ απαλλάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή, καθώς οι δηλώσεις του φέρεται να δημιούργησαν αμφιβολίες. Με πρόστιμο 2.500 τιμωρήθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μπασκόνια, για αντίστοιχο λόγο.

Η δήλωση του Πιτίνο

«Δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας», ενώ ο

Η δήλωση του Κιθ Λάνγκφορντ

«Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις