Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε, Πιτίνο: “Απώλεια θα ήταν ο Καλάθης, όχι ο Βέσελι”

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε, Πιτίνο: “Απώλεια θα ήταν ο Καλάθης, όχι ο Βέσελι”

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την αυριανή (8/2) εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, πριν την αναχώρηση της “πράσινης” αποστολής για την Τουρκία.

Ο Αμερικανός τεχνικός του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε στην απουσία του Γιαν Βέσελι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Σλούκα.

Όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στην κάμερα της Nova

«Η Φενέρμπαχτσε έχει τον Σλούκα, που είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Euroleague. Είναι ομάδα με εμπειρία, και γι αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη θα πρέπει σε όλους τους τομείς να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο ματς. Έχουμε κάνει την τακτική μας και πρέπει να την ακολουθήσουμε σε άμυνα και επίθεση».

Για την απουσία του Βεσελι: «Το χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων είναι πως στηρίζονται σε πολλούς παίκτες, και όχι σε έναν, που μπορεί να λείψει από το παιχνίδι. Είναι ομάδα ταλαντούχα, που μπορεί να καλύψει τα κενά. Εάν από τον Παναθηναϊκό έλειπε ο Καλάθης, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Η απώλεια του Βέσελι δεν αλλάζει τακτικά την ομάδα του, γιατί έχει πολλές λύσεις και μπορεί να καλύψει τα κενά». 

Για την κατάσταση του Γκιστ: «Ο Γκιστ θα παίξει. Ο Λάνγκφορντ απέχει μία εβδομάδα από την προπόνηση. Δουλεύουμε πολύ με τον Αντετοκούνμπο στο σουτ και είμαι σίγουρος πως θα τον βελτιώσουμε. Δουλεύει σκληρά και θα πάρει καιρό για το σουτ. Ξέρω, όμως, ότι μπορώ να τον κάνω καλύτερο σουτέρ και να τον βελτιώσω».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Πρέπει να είμαστε σταθεροί στο πλάνο και στις αρχές μας και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού, να μην χαλαρώσουμε στιγμή, ούτε δευτερόλεπτο. Η Φενέρ είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα με ταλέντο που μπορεί σε μικρό διάστημα να ξεφύγει στο σκορ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αν παίξουμε καλή άμυνα μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να φτάσουμε τους 80 πόντους. Είναι αρχή του προπονητή και νομίζω σωστή, να ξεκινάμε από την άμυνα. Έτσι μπορούμε να βρούμε τρόπους να σκοράρουμε». 

Για τον Βέσελι: «Είναι κομβική η απουσία του Βέσελι. Δεν έχει ποσότητα στις θέσεις 4-5 η Φενέρ. Νομίζω είναι καλό για εμάς και πρέπει όσο μπορούμε να τους φθείρουμε με φάουλ». 

Για τους Καλάθη-Σλούκα: 
«Χρόνια πολλά στον Νικ, μακάρι να του κάνουμε και εμείς καμιά ασίστ. Ο Σλούκας είναι καλός φίλος μου έξω από το παρκέ. Μέσα ο καθένας παλεύει για να φέρει την νίκη στην ομάδα του».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις