Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Γιαννακόπουλος: Νέα τιμωρία από Euroleague

Γιαννακόπουλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Euroleague τιμώρησε και πάλι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, παρά την απαγόρευση της διοργανώτριας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε -μετά την έφεση που άσκησε- με πέντε μήνες αποκλεισμό από τα παιχνίδια της Euroleague και 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Παναθηναϊκός: Πρόστιμο από την Euroleague για το ντέρμπι με Ολυμπιακό!

Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όμως… πήγε κόντρα στην τιμωρία που του επιβλήθηκε, αφού βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στο πρόσφατο ντέρμπι “αιωνίων” για τη διοργάνωση.

Έτσι, η Euroleague τιμώρησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με άλλες 60.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο θα ανεβάσει το συνολικό χρηματικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει στις 120.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση

«Η EuroLeague επιβάλει ποινή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η EuroLeague ανακοίνωσε την Τρίτη την ποινή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση την μη τήρηση προηγούμενης ποινής που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δικαστής του οργανισμού και τροποποιήθηκε από το Εφετείο τον τελευταίο μήνα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση δηλώσεις που απευθύνθηκαν στους οπαδούς της Turkish Airlines EuroLeague, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον κ. Γιαννακόπουλο και κρίθηκαν ότι είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ.

Στο τέλος της διαδικασίας , ο κ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση πέντε μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες μπάσκετ της EuroLeague, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, καθώς και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

Η νέα ποινή που ανακοινώνεται τώρα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε την απαγόρευση, αφού παρέστη στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα για την της EuroLeague λέει ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανεξάρτητου Δικαστή και του Εφετείου, “θα θεωρηθεί ως πρόσθετη παράβαση” και θα τιμωρείται από την EuroLeague με πρόστιμα μεταξύ 30.000 ευρώ και 280.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για επιπρόσθετο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ με επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απαγόρευση από τα γήπεδα της EuroLeague».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις