Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησαν κι επίσημα οι “πράσινοι” με απουσίες κι Άλεξ Αντετοκούνμπο! [pics]

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησαν κι επίσημα οι “πράσινοι” με απουσίες κι Άλεξ Αντετοκούνμπο! [pics]

Ο Παναθηναϊκός έβαλε κι επίσημα μπροστά τις μηχανές του και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Απουσίαζαν οι διεθνείς, έκλεψαν την παράσταση οι Φριντέτ και Τζόνσον, καθώς κι ο Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Την πρώτη τους επίσημη συγκέντρωση και προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (23/8) στο ΟΑΚΑ οι αθλητές του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν όλοι οι «πράσινοι» συμπεριλαμβανομένων και των Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο, Κώστα Παπαδάκη και Νίκου Περσίδη, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της ομάδας.

Απουσίαζαν μόνο οι διεθνείς αθλητές που βρίσκονται στην Κίνα με την Εθνική Ομάδα, δηλαδή οι Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης καθώς και ο τραυματίας Γιάννης Αθηναίου.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε: «Πάντα όσο μεγαλώνεις γίνεσαι και πιο σοφός. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Να δώσουμε τις ευχές μας στον κόουτς Μπλατ, να είναι δυνατός. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία ομάδα με ταχύτητα και πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας. Σημαντικό είναι και το κομμάτι του σουτ. Θέλαμε παιδιά που ξέρουν να περπατήσουν την Euroleague και από πίσω υπάρχει ένα γκρουπ με παιδιά που θέλουν να μπουν στην Euroleague. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, προτού προσθέσει:

«Θα κρατήσουμε στοιχεία όπως το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά θα βελτιώσουμε και το 24άρι. Θέλουμε να είμαστε τον Μάρτιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Τα μεγάλα ματς κρίνονται στο τέλος και στο “πέντε εναντίον πέντε”. Αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε».

Σχετικά με την απουσία των διεθνων είπε: «Μας λείπουν τρία βασικά στελέχη, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Θα τους ενσωματώσουμε στα παιχνίδια μετά. Αυτό υπάρχει σε αρκετές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Για την Εθνική σχολίασε: «Υπάρχει αισιοδοξία. Είμαστε ένας λαός που δεν μπαίνει σε καλούπια. Ο Γιάννης είναι ο “καπετάνιος” και αυτό το έχουν αποδεχτεί όλοι. Να είμαστε όλοι ήρεμοι και στα νοκ-άουτ θα κριθούν όλα. Βγαίνει ένα ζεστό και ήρεμο κλίμα, αυτό είναι σημαντικό».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Αθηναίου σημείωσε: «Θα είχε τον ρόλο για βάθος στα γκαρντ, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Euroleague. Θέλουμε παίκτη, αλλά να είναι Έλληνας. Δεν υπάρχει κάτι όμως, έχουμε γενικά θέμα σε αυτή την θέση, το είδαμε και στην Εθνική».

Τέλος, αναφορικά με το Final Four τόνισε: «Τα social media είναι δυνατά, αλλά εμείς δεν έχουμε βάλει ταμπέλες. Η Euroleague είναι πολύ δυνατή φέτος. Ο Παναθηναικός είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά έχουμε αυτογνωσία. Στόχος είναι η οκτάδα και μετά βλέπουμε την συνέχεια, έχει δρόμο η διοργάνωση».

Από μέρους του ο Ουέσλι Τζόνσον δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ. Μίλησα με τον κόουτς Πιτίνο και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα η Euroleague. Μου είπαν ότι θα λατρέψω το πάθος εδώ, ανυπομονώ να το ζήσω», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος άσος, προτού προσθέσει:

«Πρέπει να βρούμε την χημεία μας, να δουλέψουμε. Είναι σημαντικό να βρεθούμε μεταξύ μας και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Μπορώ να παίξω καλή άμυνα και να προσφέρω σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού».

Σχετικά με το Final Four είπε: «Είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά όλα εδώ είναι σημαντικά. Γνωρίζω καλά το μέγεθος της ομάδας. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος, ο Τζίμερ Φριντέτ τόνισε: «Είναι ωραίο να έχεις αγωνία. Θέλω να γνωρίσω τα παιδιά, έχω μιλήσει ήδη με όλους. Είναι ωραία εδώ. Είναι σπουδαίες οι πρώτες εμπειρίες, απόλυτοι επαγγελματίες όλοι στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Υπάρχει σπουδαία παράδοση και ο οργανισμός είναι εξαιρετικός. Είναι διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει στην Κίνα, αλλά ωραία διαφορετικό.

Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, να γινόμαστε καλύτεροι και να πάμε καλύτερα από πέρσι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προφανώς όλοι σκέφτονται το Final Four, όλες οι ομάδες της EuroLeague αυτό έχουν για στόχο. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά και να δούμε πόσο μακριά θα πάμε. Προσωπικά νιώθω καλά, αλλά το μείζον είναι η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα, όλοι θα είμαστε καλά», δήλωσε αρχικά ο Τζίμερ Φριντέτ.

Αναφορικά με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Μου έδειξαν πού κάθονται οι φανατικοί οπαδοί, που είναι η Θύρα 13 στο ΟΑΚΑ. Αγαπώ το παιχνίδι. Θέλω να παίξω μπροστά σε αυτό το τρελό περιβάλλον. Θα είναι ωραίο αυτό».

Σχετικά με τον Καλάθη είπε: «Ο Νικ είναι ένας σπουδαίος πόιντ γκαρντ, το δείχνει η καριέρα του. Βελτιώνεται διαρκώς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι δίπλα του. Πιο παλιά ήμασταν αντίπαλοι, τώρα χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες. Ο Νικ είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας».

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ λέγοντας πως: «Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι μεγάλο όνομα στην EuroLeague, έχω ακούσει μόνο τα καλύτερα γι’ αυτόν ως άτομο και ως προπονητή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Εύχομαι να βελτιωθεί η υγεία του».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις