Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Μυθική εμφάνιση Καλάθη! Ασύλληπτη εμφάνιση στην Τουρκία

Παναθηναϊκός: Μυθική εμφάνιση Καλάθη! Ασύλληπτη εμφάνιση στην Τουρκία

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Εφές Αναντολού στην Τουρκία, οδηγώνατς την ομάδα του στο διπλό (81-82). Ασσύληπτα νούμερα από τον διεθνή Έλληνα γκαρντ, ο οποίος διέλυσε σχεδόν μόνος τους Τούρκους.

Ο Νικ Καλάθης έκανε απλά τα πάντα στο παρκέ, αποτελώντας το “Α” και το “Ω” του “τριφυλλιού”. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ήταν απολαυστικός σε άμυνα και επίθεση. Σημείωσε συνολικά 29 πόντους (6/8 βολές, 7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα), έδωσε 10 ασίστ, μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμη ένα κλέψιμο και μόλις δύο λάθη.

Ο Καλάθης συγκέντρωσε 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη από Έλληνα στην Ευρωλίγκα. Πάνω από τον Καλάθη βρίσκονται ο Γιάννης Μπουρούσης (44 σε ματς της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό το 2015) και ο Δήμος Ντικούδης (44 σε ματς της ΑΕΚ με την Τσιμπόνα το 2001).

Αποθέωση από Πασκουάλ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ αποθέωσε τον διεθνή Έλληνα γκαρντ. “Ο Καλάθης ήταν απίστευτος, έλεγξε το παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του γιατί είναι ένας τρομερός εργάτης”, τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

“Πιο σημαντική η νίκη, από το triple-double”

Ο Νικ Καλάθης έχασε για μόλις ένα ριμπάουντ το triple-double. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ τόνισε, βέβαια, ότι η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές είναι πολύ πιο σημαντική από την προσωπική του απόδοση.

“Νιώθω καλά. Πήραμε τη νίκη, ήταν μεγάλη νίκη. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά ο κόουτς μας ετοίμασε για αυτό το παιχνίδι. Έχουμε πολλούς σουτέρ, είμαστε πολύ καλή ομάδα”.

Για το χαμένο triple-double: “Δεν πειράζει. Το να πάρει η ομάδα μου τη νίκη ήταν πολύ πιο σημαντικό”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις