Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Όγκαστ: “Θα ήθελα γεμάτο το ΣΕΦ με Ολυμπιακό”

Όγκαστ
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στην απουσία του κόσμου από τις εξέδρες του ΣΕΦ, στο προσεχές ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, στάθηκε ο παίκτης των “πρασίνων”, Ζακ Όγκαστ.

Ο Ζακ Όγκαστ του Παναθηναϊκού δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρώτη εμπειρία που έχει σε σύλλογο στο “σπίτι” του, την Ελλάδα και εμφανίστηκε ανυπόμονος για την έναρξη της Euroleague

Μάλιστα, ενόψει του ντέρμπι “αιωνίων” στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ (8/10) για την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League, ο Όγκαστ δε διστάζει να εκφράσει το παράπονο του.

“Σίγουρα μας βοηθάει το γεγονός ότι δεν θα έχει τους φιλάθλους δίπλα του ο Ολυμπιακός, αλλά προσωπικά θα ήθελα ένα γεμάτο γήπεδο για να νιώσω αυτή την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και τα οποία συζητά όλη η Ευρώπη. Θα έρθει όμως και αυτή η στιγμή… », ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα όσα δήλωσε ο Ζακ Όγκαστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Συμμετείχες στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού από την πρώτη μέρα. Ποιές είναι οι μέχρι σήμερα εντυπώσεις για το νέο σου σύλλογο;

«Είναι φανταστικά! Είναι μία τεράστια εμπειρία για μένα και μαθαίνω πολλά δίπλα σε καταξιωμένους παίκτες. Όλες αυτές τις εβδομάδες προσπαθούμε να βρούμε τα… πατήματα μας και να βγάλουμε στο παρκέ συνεργασίες.

Επίσης, προσπαθούμε να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και τα πλεονεκτήματα του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε έρθει πολύ κοντά και αισθανόμαστε άνετα.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά κομμάτια στο παζλ της προετοιμασίας για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο.

Στα φιλικά είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά μάθαμε από τα λάθη μας και πλέον ανυπομονούμε για την έναρξη της κανονικής περιόδου σε πρωτάθλημα και Euroleague»

– Εφέτος θα διανύσεις τη «ρούκι» σεζόν σου στην Euroleague. Είσαι έτοιμος;

«Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να πάρω χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Περιμένω πως και πως να αρχίσουν τα παιχνίδια και να βρω ρυθμό στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Τις προηγούμενες χρονιές έβλεπα παιχνίδια στην τηλεόραση και δούλευα για να αγωνιστώ κι εγώ μια μέρα δίπλα στα μεγάλα ονόματα της Ευρώπης».

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους βρίσκομαι “σπίτι” μου”

– Πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χαρούμενος που ήρθες στην χώρα καταγωγής σου;

«Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, αλλά δεν έβρισκα χρόνο και δε μου δινόταν η ευκαιρία. Πάντα είχα υποχρεώσεις με τις ομάδες μου εκτός Ελλάδας και δεν μπορούσα. Τώρα όμως είμαι εδώ και ήδη έχω αγαπήσει τη χώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους βρίσκομαι “σπίτι” μου».

– Ποιές είναι οι μέχρι σήμερα εντυπώσεις σου από τον Τσάβι Πασκουάλ;

«Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Καταλαβαίνει τους παίκτες και ξέρει τι να πάρει από τον καθένα. Επίσης, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και συνέχεια ψάχνει νέα συστήματα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω υπό τις οδηγίες του. Θα είναι μία υπέροχη χρονιά δίπλα του».

– Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος που έχεις θέσει εσύ ποιός είναι;

«Θέλω μόνο να κερδίζω. Έχω πάθος με τη νίκη και μοναδικός μου στόχος είναι να πανηγυρίζω πρωταθλήματα με την ομάδα μου. Θα δώσω τα πάντα γι` αυτό».

– Τι να περιμένει ο κόσμος από το παιχνίδι του Ζακ Όγκαστ;

«Θα δει ένα παίκτη που θα διασκεδάζει σε κάθε παιχνίδι και θα παίζει πολύ δυνατά. Μ` αρέσει να ξεσηκώνω τον κόσμο με τα καρφώματα μου και θέλω να δω το ΟΑΚΑ στο πόδι! Όταν μπαίνω στο παρκέ θα υπάρχει ένταση… ».

– Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ. Πως περιμένεις την πρώτη… γνωριμία με τον «αιώνιο» και θεωρείς ότι λειτουργεί υπέρ του Παναθηναϊκού το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους;

«Είμαι ενθουσιασμένος που το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι ντέρμπι και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Θα είναι βέβαια λίγο διαφορετική η ατμόσφαιρα, καθώς θα λείπει ο κόσμος των “ερυθρολεύκων”, αλλά εμείς δεν θα ξεφύγουμε από την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από τη νίκη.

Σίγουρα μας βοηθάει το γεγονός ότι δεν θα έχει τους φιλάθλους δίπλα του ο Ολυμπιακός, αλλά προσωπικά ήθελα ένα γεμάτο γήπεδο για να νιώσω αυτή την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και τα οποία συζητά όλη η Ευρώπη. Θα έρθει όμως και αυτή η στιγμή… ».

– Όσο για το μήνυμα του Ζακ Όγκαστ στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να είστε έτοιμοι για μία σπουδαία χρονιά. Ελάτε στο ΟΑΚΑ και απολαύστε το νέο Παναθηναϊκό. Σας υποσχόμαστε τρελά καρφώματα, πάθος στο παιχνίδι, τα πάντα… Ελάτε να χάσετε το μυαλό σας!».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις