Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πασκουάλ: “Ο Σβεντ είναι η… μισή Χίμκι”

Πασκουάλ - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Μόσχα, όπου αύριο (23/2, 19:00) το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι, για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα και στάθηκε στον Σβεντ, ο οποίος αποτελεί το “Α” και το “Ω” του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού

Για το αν η διακοπή έκανε καλό στην ομάδα: «Ήταν καλά. Είχαμε χρόνο να προπονηθούμε, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν. Δουλέψαμε κάποια συστήματα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα».

Για τους Πέιν και Τζέιμς: «Θα έρθουν μαζί μας. Όπως πάντα θα αποφασίσω αν θα παίξουν πριν από το παιχνίδι».

Για την Χίμκι: «Ξέρουμε ότι έχουν πολύ καλούς παίκτες, πρέπει να προσέξουμε τα πάντα. Ειδικά εντός έδρας παίζουν πολύ καλά, αλλά είναι καλοί και εκτός όπως έδειξαν με την Ζάλγκιρις, όπου έπαιξαν φανταστικά. Είναι πολύ αθλητική ομάδα με μεγάλη ποιότητα, έχουν πολύ καλούς σουτέρ, ο Σβεντ είναι πολύ καλός και στην δημιουργία. Θα παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πρέπει να τα προσέξουμε όλα».

Για το αν θα είναι παγίδα να επικεντρωθούν στην άμυνα στον Σβεντ: «Πρέπει σίγουρα να αμυνθούμε απέναντι σε όλους. Ο Σβεντ είναι όμως ένας παίκτης που αν δούμε τους μέσους όρους του σε πόντους και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, είναι σχεδόν το 50% της ομάδας. Πρέπει να τον προσέξουμε, όμως όλοι οι παίκτες της έχουν απίστευτη ποιότητα».

Σίνγκλετον: “Περιμένω να δω με αγωνία τους Τζέιμς και Πέιν”

Από πλευράς παικτών, ο Κρις Σίνγκλετον τόνισε: “Ο Τζέιμς έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα, ο Πέιν είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη και περιμένω και εγώ με αγωνία για το πώς θα μπουν αύριο.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Σβεντ, θα έρθει καταπάνω μας με όλους τους τρόπους, δεν είναι δικιά μου δουλειά να πω ποιος θα παίξει, είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστεί μια ομάδα με τόσους νέους παίκτες. Πρέπει να φέρουμε τη δική μας ενέργεια δεν έχει καμία σχέση η δικιά μας ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας, δίνουν όμως ένα καλό σόου για τα δικά τους δεδομένα, αλλά εμείς πρέπει να φέρουμε τον δικό μας ρυθμό και να πάρουμε τη νίκη”.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις