Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πασκουάλ: “Πρέπει να κερδίσουμε πάλι”

Παναθηναϊκός – Πασκουάλ: “Πρέπει να κερδίσουμε πάλι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (7/12) εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις, για την 11η αγωνιστική της Euroleague. Η “πράσινη” αποστολή αναχώρησε για το Κάουνας, με τον Ίαν Βουγιούκα να μπαίνει στο αεροπλάνο.

Ο Έλληνας σέντερ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στην πρώην του ομάδα.

“Πρέπει να κερδίσουμε και πάλι. Είναι μέρος της ζώης μας”, τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για το Κάουνας.

Όσα δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός

Για το ματς με την Ζαλγκίρις: “Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ καλή άμυνα, την οποία χρησιμοποιεί για να σκοράρει στον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Θα πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί στα plays μας στην επίθεση και να ελέγχουμε τον χρόνο του αγώνα. Στην άμυνα, ξέρουμε ότι έχουν δύο – τρεις παίκτες που ποστάρουν και σουτάρουν. Πρέπει να τους κοντρολάρουμε. Ο Πάνγκος και ο Μιλάκνις είναι σημαντικοί παίκτες, κάπως διαφορετικοί. Πρέπει να τα κοντρολάρουμε όλα στο παρκέ, αλλά κυρίως τα λάθη και να είμαστε καλοί αμυντικά”.

Για το σερί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: “Είμαστε σε αυτό το μομέντουμ και είμαστε χαρούμενοι. Αλλά αυτά είναι παρελθόν. Είμαστε στο παρόν. Πετάμε για το Κάουνας. Πρέπει να κερδίσουμε πάλι. Είναι μέρος της ζωής μας. Δεν έχει σημασία τι συνέβη πριν”.

Για το ότι οι Έλληνες φίλαθλοι αποθεώνουν κάποιον όταν κερδίζει, αλλά τον μηδενίζει στην ήττα: “Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα έτσι, αλλά παντού στον κόσμο. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση. Είμαστε σε καλή θέση. Πρέπει να “παλέψουμε” για να μείνουμε εκεί. Έχουμε μια νέα πρόκληση μπροστά μας, ένα δύσκολο ματς. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι”.

Από την πλευρά του, ο Κέι Σι Ρίβερς πρόσθεσε:

“Είναι πολύ δύσκολο ματς με μια ομάδα με καλό προπονητή. Ο κόουτς τους ξέρει την τακτική του Παναθηναϊκού, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ό,τι κάνουν και για τα… πυροτεχνήματα, γιατί πρόκειται για μια μπασκετική έδρα”.

Για την ατμόσφαιρα στην έδρα της Ζαλγκίρις: “Παίζω είτε είναι γεμάτο, είτε είναι άδειο το γήπεδο. Μου είναι σχεδόν το ίδιο. Όταν έχει κόσμο φέρνει ενθουσιασμό στους παίκτες. Υπάρχει και η αντιπαλότητα εδώ με τον Ολυμπιακό. Είναι το παράδειγμα της συμμετοχής του κόσμου σε τέτοια ματς”.

Για το τι άλλαξε και έκαναν οι “πράσινοι” το 5-0 σερί στην Ευρωλίγκα: “Συγκεντρωθήκαμε. Ήμασταν πνευματικά έτοιμοι. Κάθε μέρα ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα. Πρέπει να “χτίσουμε” σε αυτά τα πέντε ματς και να βελτιωθούμε. Δεν θα είναι εύκολο να γίνεται συνέχεια αυτό. Το σημαντικό θα είναι να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε “ένα” και να “παλεύουμε” από την αρχή μέχρι το φινάλε”.

Για τον MVP του Νοεμβρίου, Νικ Καλάθη: “Ο Νικ είναι εξαιρετικός. Ξέρει πώς να κοντρολάρει το ματς, σκοράρει και είχε έναν τρομερό Νοέμβρη. Είχε double double σε πόντους και ασίστ, έφτασε κοντά και σε triple double. Έχει κάνει απίστευτη πρόοδο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που τον έχουμε. Ελπίζω να συνεχίσει στο ίδιο “μονοπάτι”, καθώς “τρέχει” την ομάδα”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις