Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Δεν είναι λύση τώρα η μετεγγραφή!”

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Δεν είναι λύση τώρα η μετεγγραφή!”
ΦΩΤΟ intime

Ο Ρικ Πιτίνο εμφανίστηκε απογοητευμένος από την ήττα και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά επισήμανε ότι προέχει η βελτίωση των παικτών και όχι η μετεγγραφή.

Μετά και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα μετεγγραφικά σενάρια έχουν “φουντώσει” για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ρικ Πιτίνο έσπευσε να τα… σταματήσει, επισημαίνοντας ότι η “απάντηση” στα προβλήματα της ομάδας δεν είναι η μετεγγραφή και η… αντικατάσταση του Μπεντίλ.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Ήταν μια απογοητευτική ήττα. Όμως, δώστε τα εύσημα στη Ρεάλ. Τα έκανε όλα καλύτερα από εμάς, ήταν καλύτερη σε όλα. Πιο δυνατή, πιο γρήγορη, με μεγαλύτερο μέγεθος και καλύτερα σουτ. Δεχτήκαμε 58 πόντους από αυτό που λέμε paint touches. Δώσαμε και 18 δεύτερα σουτ. Ως ένα σημείο ελέγχαμε την μοίρα μας στο ξεκίνημα. Μετά δεν κάναμε block out και δεχτήκαμε τρίποντα. Αυτή η ομάδα, ο Παναθηναϊκός, πρέπει να είναι εξαιρετική σε όλα τα βασικά στοιχεία, για να κερδίσει. Δεν είμαστε εξαιρετικοί στο σουτ, πέραν του Φρεντέτ. Είμαστε καλοί. Αν δεν είμαστε εξαιρετικοί στα βασικά, θα χάνουμε. Τα βασικά είναι το ριμπάουντ, η άμυνα, η πάσα. Το κάναμε πέρυσι, πρέπει να αρχίσουμε να το κάνουμε και φέτος».

Για το μικρό ροτέισιον που χρησιμοποίησε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που θα μας βοηθούσε να κερδίσουμε. Ο Φρεντέτ ήταν εξαιρετικός. Δεν θα μας αρκούσε ο Μπέντιλ, για να νικήσουμε τη Ρεάλ».

Για το αν θα ψάξει την αγορά για κάποια μεταγραφή: «Αυτή δεν είναι η απάντηση τώρα. Η απάντηση είναι ότι μπορούμε να κάνουμε box out. Μπορούμε να κάνουμε σωστές πάσες. Αυτά τα μαθαίνουμε από μικροί. Η απάντηση δεν είναι να πάρουμε παίκτες, αλλά να βελτιωθούμε. Είχαμε ανοιχτά σουτ, που δεν βάλαμε. Μπορούμε να τους πούμε να μην σουτάρουν ή να τους βάλουμε στο γήπεδο και να δουλέψουν σκληρά, μέχρι να τα βάζουν. Κάποιες φορές βλέπεις ποιοι είναι ελεύθεροι, αλλά δεν έχεις τα χρήματα γι’ αυτούς. Γι’ αυτό βελτιώνεσαι, αυτό είναι το θέμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη σε όλα από εμάς. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι δεν έπαιξε ο Μπράουν και ο Μπέντιλ. Είχαμε πολλούς παίκτες που χρησιμοποήσαμε. Πήραμε 14 ριμπάουντ από τους γκαρντ μας. Κι όμως, τους δώσαμε 18 δεύτερες επιθέσεις.

Παίξαμε με οκτώ παίκτες, όπως και εκείνοι, για αρκετά λεπτά. Ήταν καλύτεροι από εμάς. Αν έχουμε δύο ομάδες και η μία είναι πιο ταλαντούχα, πιο γρήγορη και πιο μεγάλη, τότε η άλλη πρέπει να μην κάνει λάθη και να παίρνει τα ριμπάουντ. Στο πρώτο ριμπάουντ ήμασταν εντάξει μέχρι το 16-11. Μετά δεν κάναμε block out. Πήραν τα ριμπάουντ και έβαλαν τα τρίποντα».

Για το αν υπάρχει ο χρόνος για να βελτιωθεί η ομάδα: «Αυτή είναι η δουλειά μου, να τους βελτιώσω. Κάποτε έκανα ένα αστείο στη Βοστώνη και είπα για τους παίκτες που περνούν την πόρτα. Τους είπα, μην περιμένετε να περάσουν την πόρτα ο Πάρις και ο Μπερντ. Ήταν αστείο τότε. Αντίστοιχα εδώ ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης δεν έρχονται πια, μην περιμένετε να τους δείτε να περνούν την πόρτα. Πέρυσι δεν ήμασταν καλοί, αλλά βελτιωθήκαμε, παίξαμε άμυνα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Με την Μακάμπι κάναμε καλή δουλειά. Όμως, έβαλαν τα δύσκολα σουτ και εμείς τα χάσαμε. Πρέπει να μην πανικοβληθούμε, να είμαστε θετικοί. Πρέπει να ξέρουμε πότε θα έρθει το σερί μας. Αν υπάρχει πανικός, υπάρχει και ανασφάλεια. Κάποιος μπορεί να πει για τα σουτ του Νικ. Αν δεν βελτιωθεί και δεν σουτάρει, θα είναι σαν να παίζουμε 4vs5. Δεν είναι λύση να μην σουτάρει. Πρέπει να μπει στο γήπεδο και να σουτάρει στην προπόνηση ξανά και ξανά. Το αντίστοιχο για κάποιον που θέλει να πάρει τα ριμπάουντ. Όταν παίρνεις παίκτες, είναι σαν να ανταλλάζεις το πρόβλημά σου για ένα άλλο. Για κάποιον λόγο είναι διαθέσιμοι τώρα. Αν έχουμε 2 εκατομμύρια δολάρια είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά δεν τα έχουμε. Είναι δουλειά μου να βελτιώσω την ομάδα. Αυτό σκοπεύω να κάνω.

Όλοι κοιτάτε το πρόγραμμα. Ξέρετε πότε θα έχει δύσκολη περίοδο ο Παναθηναϊκός. Είδατε τι πρόγραμμα έχουμε αυτόν τον μήνα. Δεν χρειάζεται να είσαι αναλυτής για να δεις πού θα δυσκολευτείς. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και πέρυσι. Να προσπαθήσουμε να “κλέψουμε” κάποια ματς και μετά να κερδίσουμε 8-10 σερί νίκες».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις