Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Μοιάζουμε με τη Ζαλγκίρις! Αυτά πρέπει να διορθώσουμε”

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Μοιάζουμε με τη Ζαλγκίρις! Αυτά πρέπει να διορθώσουμε”
ΦΩΤΟ intime

Ο Ρικ Πιτίνο ανέλυσε το παιχνίδι που έρχεται για τον Παναθηναϊκό με τη Ζαλγκίρις στη Euroleague και αποθέωσε τον Λούκας Λεκαβίτσιους, εξηγώντας παράλληλα γιατί δεν είχε αντίστοιχες εμφανίσεις με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστικής της “διαβολοβδομάδας” στη Euroleague και ο Ρικ Πιτίνο έκανε λόγο για δύο… παρόμοιες ομάδες στον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού.

Ο Αμερικανός τεχνικός επισήμανε επίσης όσα πρέπει να βελτιώσει στη συνέχεια η ομάδα του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον πρώην παίκτη του στους “πράσινους”, Λούκας Λεκαβίτσιους.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

Για τη Ζαλγκίρις: «Είναι σαν και εμάς. Μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και δίνει πάντα το 100%. Μοιάζουμε ως ομάδες. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις έχει παίξει τέσσερα εξαιρετικά παιχνίδια. Εμείς δείξαμε τρομερή επιμονή στο τελευταίο ματς μας. Στην 2η και την 3η περίοδο η Μπάγερν έπαιξε καλύτερα, αλλά επιστρέψαμε στο 4ο δεκάλεπτο και κερδίσαμε».

Για τον Λούκας Λεκαβίτσιους: «Παίζει εξαιρετικά, είμαι περήφανος για εκείνον. Μου άρεσε ως παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι πολύ χαρούμενος με την επιτυχία του. Ήταν καλός και πέρυσι, όμως έχουμε τον Νικ Καλάθη. Οπότε, δεν μπορούσε να πάρει πολλά λεπτά. Δεν μπορούσε να τα κάνει αυτά. Όταν έχεις τον Καλάθη, εκείνος θα παίξει για περίπου 30’».

Για τις διαφορές της Ζάλγκιρις σε σχέση με πέρυσι: «Το σύστημά της βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την ταχύτητα. Αλλάζει συχνά στην άμυνα. Είναι μια παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρυσι, σε σχέση με το τι προσπαθεί να βρει και στις δύο πλευρές του παρκέ».

Για τα όσα θα ήθελε να διορθώσει στον Παναθηναϊκό: «Είμαστε στην τελευταία θέση στα τρίποντα που δίνουμε. Δεν είναι καλό αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μας κερδίζουν μετά την ντρίμπλα ή μετά το pick ‘n roll. Όταν κάνουμε μια αλλαγή στην άμυνα δίνουμε ελεύθερα τρίποντα. Εκεί πρέπει να βελτιωθούμε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις