Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Πρέπει να μισώ τον Ολυμπιακό”

Παναθηναϊκός – Πιτίνο: “Πρέπει να μισώ τον Ολυμπιακό”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ρικ Πιτίνο κλήθηκε να σχολιάσει τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ και στάθηκε στην αντιπαλότητα των ομάδων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ως προπονητής του Παναθηναϊκού είναι αναγκασμένος να… μισεί τον Ολυμπιακό.

Για την εμπειρία του στην Ευρώπη μίλησε σε ισπανικά ΜΜΕ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δείχνοντας ενθουσιασμένος με το μπάσκετ που παίζεται στη Euroleague.

Σε συνέντευξή του στη “La Provincia”, ο Αμερικανός τεχνικός “αποθέωσε” τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά σχολίασε και την αντιπαλότητα, ανάμεσα σε “πράσινους” και “κόκκινους” στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

Για τα Κανάρια Νησιά: “Έχω προπονήσει τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν εδώ: τον Κάιλ Κούριτς, τον Χουάν Παλάσιος και το Ντέιβιντ Πάτρικ. Μου είπαν πολύ ωραία πράγματα για το νησί, τους ανθρώπους και τον καιρό”.

Για τον Κάιλ Κούριτς και την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στον εγκέφαλο: “Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Πιστεύω πως όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, προσευχηθήκαμε για εκείνον. Ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Περιμέναμε να μάθουμε νέα για την υγεία του. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα του Λούιβιλ εμφανίστηκε στις οθόνες του γηπέδου από το νοσοκομείο κι έστειλε το μήνυμά του σε 20.000 ανθρώπους. Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή.

Για τις  διαφορές που έχει εντοπίσει μεταξύ του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού μπάσκετ: “Ο τρόπος παιχνιδιού στην Euroleague είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που οι φίλαθλοι αποκαλούν μπάσκετ και σε  αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία”.

Για το τι έχει μάθει από την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού: “Εδώ πρέπει να είμαι διαφορετικός προπονητής. Ο τρόπος ζωής στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν στις ΗΠΑ. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει μισώ, επειδή ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να τους νικάει (σ.σ. γέλια). Έχω εντυπωσιαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό”.

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: “Είναι ένας φανταστικός παίκτης και διανύει ακόμα την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.  Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, είναι πολύ ταλαντούχος και το αποδεικνύει στο Ντάλας.  Πιστεύω πως οι καλοί παίκτες στην Euroleague μπορούν να πετύχουν και στο ΝΒΑ”.

Για την προπονητική του φιλοσοφία: “Παραδοσιακά ήμουν ένας προπονητής που δεν έκανε εξαιρέσεις με τα τρίποντα. Με τους Νικς αφήσαμε τους παίκτες να σουτάρουν περισσότερα τρίποντα. Το παιχνίδι αλλάζει συνεχώς. Αν έχεις στην ομάδα σου τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον Χακίμ Ολάζουον και τον Σακίλ Ο’ Νιλ δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παίξεις κοντά στο καλάθι, καθώς έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες για να πάρεις τη νίκη.  Παίκτες σαν αυτούς πλέον δεν υπάρχουν και δεν θα ξανά υπάρξουν, οπότε οι ομάδες σουτάρουν περισσότερα τρίποντα, αν υπάρχουν αμαρκάριστα σουτ. Ακόμα κι έτσι, όμως, το παιχνίδι στην EuroLeague είναι πιο σκληρό από ό,τι στο ΝΒΑ”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις