Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ένας αγώνας γεμάτος… τρίποντα και “παράσημα”!

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ένας αγώνας γεμάτος… τρίποντα και “παράσημα”!
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων τρίποντων, στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με τα 17 που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο ΕΣΑΚΕ μας ενημερώνει για αρκετά σημαντικά επιτεύγματα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ρεκόρ… εννιαετίας στα εύστοχα τρίποντα, μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά η κορυφαία του επίδοση σε εύστοχα σουτ από τα 6.75 μ. έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2008 και πάλι απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά», όταν μέτρησε 18 αλλά σε ματς στο ΟΑΚΑ.

Τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για τους «πράσινους» και τους αριθμούς που προέκυψαν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ:

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρξε καταιγισμός τριπόντων (33/63 αθροιστικά από τις δύο ομάδες), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε ένα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Σταμάτησε στα 17 στην κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος, ενώ 16 είχε ο αντίπαλος του. Πριν τη χθεσινή δράση η μεγαλύτερη επίδοση ήταν τα 15 τρίποντα του Προμηθέα στην πρεμιέρα στη Λάρισα.

“Εκτελεστής” Παναθηναϊκός! “Έτρεξε” με… 104 στην Πυλαία – video

Τα 17 εύστοχα τρίποντα των “πράσινων” αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, από το ποσοστό με το οποίο συνοδεύτηκαν. Εκτέλεσαν με 58,62% (17/29) επίδοση που συνιστά επίσης ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν το 51,85% που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο Λαύριο Megabolt (14/27). Συνολικά δηλαδή οι πρωταθλητές είχαν 31/56 τρίποντα στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων τρίποντων, στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με τα 17 που σημείωσε χθες. Περισσότερα είχε μόνο στις 20 Δεκεμβρίου 2008 και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ, όταν μέτρησε 18 αλλά σε ματς στο ΟΑΚΑ (107-97). Στα 17 σταμάτησε άλλες τρεις φορές, στις 22 Μαίου 2005 (Παναθηναϊκός-Πανιώνιος), στις 18 Μαίου 2006 (Άρης-Παναθηναϊκός) και στις 3 Μαίου 2010 (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός). Με λίγα λόγια οι “πράσινοι” σημείωσαν χθες ρεκόρ 9ετίας.

Πέραν των τριπόντων…

*Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη “έγραψε” και νέο ρεκόρ περιόδου με τις επτά τάπες που είχε στην Πυλαία. Το προηγούμενο ήταν επίσης δικό της, αφού μέτρησε έξι τάπες στο Λαύριο.

*Η λίστα των κορυφαίων επιδόσεων περιόδου που σημείωσε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο PAOK Sports Arena, συνεχίστηκε και στους πόντους από αιφνιδιασμούς. Σημείωσε 25, δύο περισσότερους από τον Πανιώνιο Su Casa στο ματς της 3ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Winmasters και από τη Λάρισα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Επιστρέφοντας στη “βροχή” των τριπόντων, πρωταγωνιστές της ήταν οι Φριντέτ, Εγκεκέζε και Μπεστ. Οι δύο πρώτοι είχαν από έξι και ο τρίτος πέντε εύστοχα σουτ από τα 6,75. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και εκείνος του ΠΑΟΚ, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. Έξι εύστοχα τρίποντα είχε και ο Γκλιν Ουότσον του Λαυρίου Megabolt στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη 2η αγωνιστική.

Ο Φριντέτ ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΟ με τα έξι εύστοχα τρίποντα του. Περισσότερα είχαν μόνο τρεις παίκτες στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο Κένεντι Ουίνστον στις 17 Φεβρουαρίου 2008 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός), ο Ντρου Νίκολας στις 28 Φεβρουαρίου 2010 (Παναθηναϊκό-Ολυμπιακός) και ο Μάρκους Ντένμον στις 4 Μαρτίου 2018 (Προμηθέας-Παναθηναϊκός).

*Ο Ντίνος Μήτογλου είπε “όχι” σε τρία σουτ αντιπάλων του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου στα κοψίματα. Στην ίδια επίδοση έφτασε ουσιαστικά την ίδια ώρα και ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ του Περιστερίου Winmasters στο ΟΑΚΑ.

*Κοουτσάροντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για 52η φορά σε ματς κανονικής περιόδου, ο Αργύρης Πεδουλάκης “έπιασε” στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Τα 16 τρίποντα και το 17-0 του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ “έτρεξε” ένα εντυπωσιακό 17-0 από τα τέλη της τρίτης μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Είναι το μεγαλύτερο των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών της ΕΚΟ Basket League, αφού το προηγούμενο ήταν το 14-0 που έκαναν το Περιστέρι Winmasters απέναντι στον Πανιώνιο Su Casa, ο Ηρακλής απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στον Προμηθέα στην 3η αγωνιστική, αλλά και χθες οι “πράσινοι” κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τα 16 εύστοχα τρίποντα της ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας της στην ΕΚΟ Basket League. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει πέρσι, στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Winmasters.”

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις