Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 89-82 ΤΕΛΙΚΟ: Αποχαιρέτησε με… ψηλά το κεφάλι! Έκτη σερί σεζόν εκτός Final Four το “τριφύλλι”

Ρεάλ - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για μία ακόμη χρονιά -έκτη σερί- ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Final4 στη Euroleague, αφού με κακή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του Game 4 της σειράς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ηττήθηκε με 89-82. Το “πάλεψαν” για… επική ανατροπή οι “πράσινοι” στο τέλος, αλλά οι διαιτητικές αποφάσεις και ένα τυχερό τρίποντο με ταμπλό του Ντόνσιτς, έκριναν το ματς και την πρόκριση.

Αδίκησε τον εαυτό του για 30 λεπτά ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη, καθώς με τραγική άμυνα επέτρεψε στη Ρεάλ να φθάσει σε διαφορές ακόμη και πάνω από τους 20 πόντους. Με μόλις 7-8 λεπτά σωστού μπάσκετ στο τέλος οι “πράσινοι” απέδειξαν ότι μπορούσαν να αποκλείσουν την ισπανική ομάδα, όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν τους επέτρεψαν το “θαύμα”.

Με τον Νικ Καλάθη να κάνει αρχηγική εμφάνιση στο τέλος (18 πόντους, 4 ασίστ και μεγάλα σουτ), η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να μειώσει και στους 3 πόντους, 1,5 λεπτό πριν το τέλος, όμως ένα απίθανο και τυχερό καλάθι του Ντόνσιτς στη λήξη της επίθεσης, έκρινε ουσιαστικά το ματς.

Νωρίτερα πάντως, οι διαιτητές φρόντισαν να κόψουν το ρυθμό του Τριφυλλιού, με τουλάχιστον υπερβολικό, επιθετικό φάουλ στον Σίνγκλετον, αλλά και “κλείνοντας” τα μάτια σε ξεκάθαρο αντιαθλητικό του Ντόνσιτς στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Να αναφέρουμε πως την Πέμπτη ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τη Euroleague για φέτος, με μία απογοητευτική εμφάνιση στο Κάουνας. Αν και με μειονέκτημα έδρας, η Ζαλγκίρις απέκλεισε τον περυσινό φιναλίστ με 3-1 στα πλέι οφ και «σφράγισε» το… εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Να θυμήσουμε πως το τελευταίο Final Four χωρίς ελληνική ομάδα ήταν αυτό του 2016, που έγινε στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (το κατέκτησε), Φενέρμπαχτσε, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Λαμποράλ Κούτσα.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις