Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφίγγει η “θηλιά” για τον Άρη! Έχασε και από την Κύμη

Άρης

Ο Άρης συνεχίζει να παίζει με τη “φωτιά” στη φετινή Stoiximan.gr Basket League, αφού έχασε στην έδρα του και από την Κύμη με 60-73 για την 22η αγωνιστική και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία του στο μπάσκετ.

Αντιμέτωπος με το “φάντασμα” του υποβιβασμού είναι πλέον ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, αφού συνέχισε τις τραγικές του εμφανίσεις στη Stoiximan.gr Basket League και έχασε με 60-73 στο Nick Galis Hall. Ο Άρης είναι πλέον ισόβαθμος με Πανιώνιο και Κόροιβο στην πρότελευταία θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στην Α2.

Οι “κίτρινοι” θα παίξουν πλέον την κατηγορία πρώτα μέσα στα Τρίκαλα, τα οποία και έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ στη συνέχεια υποδέχονται τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πιθανότατα τη δεύτερη ομάδα που θα “αποχαιρετήσει” την πρώτη κατηγορία.

Το παιχνίδι

Ο Άρης έπαιζε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του για φέτος κόντρα σητν Κύμη, κάτι όμως που δεν φάνηκε ποτέ στο παρκέ του Nick Galis Hall. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Καστρίτη ξεκίνησε πιο δυνατά, κάνοντας το 0-5 στο πρώτο λεπτό και αναγκάζοντας τον τεχνικό του Άρη να πάρει τάιμ άουτ για να “ξυπνήσει” τους παίκτες του.
Παρότι όμως αυτό συνέβη προσωρινά, με το σκορ να γίνεται 8-8, η Κύμη πήρε γρήγορα και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, διατηρώντας διαρκώς ένα προβάδισμα ασφαλείας. Το πρώτο ημίχρονο έληξε μάλιστα με σκορ 28-41, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του Καστρίτη να μπει με περισσότερο θάρρος στο δεύτερο μέρος.

Ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για να κάνει έστω ντέρμπι το ματς, αλλά με μοναδικό “διψήφιο” τον Τσαϊρέλη των 14 πόντων και τους υπόλοιπους αρκετά άστοχους, αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Από την πλευρά της, η Κύμη με τους ΜακΦάντεν και Μανωλόπουλο να “πυροβολούν” έξω από τη γραμμή του τριπόντου, πετυχαίντας οι δυο τους, περισσότερα τρίποντα από ότι ολόκληρος ο Άρης, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει μια εύκολη τελικά νίκη. Το τελικό 60-73 αντικατοπτρίζει ουσιαστικά και την “εικόνα” του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-41, 44-59, 60-73

Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Μάρας 2, Μποχωρίδης 9, Φλιώνης 7 (1), Μούρτος 4, Ντουβιέ 7 (1), Τσαιρέλης 14 (1), Πουλιανίτης 8, Χρηστίδης, Προύιτ 9 (2).

Κύμη (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 13 (2), Τζόουνς 8, ΜακΓκι 4, ΜακΦάντεν 14 (4), Σμιθ 9, Τσαγκαράκης 9 (3), Γλυνιαδάκης 4, Βιλγιανσόν 1, Μουσέρ 6, Μπάρλος 5.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις