Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σλούκας: “Μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός, όχι αυτή που γράφτηκε” video

Σλούκας: “Μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός, όχι αυτή που γράφτηκε” video

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για το ενδιαφέρον που εξέφρασε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, για την απόκτηση του, και δήλωσε δικαιωμένος για την προ τεσσάρων ετών απόφασή του να πάει στη Φενέρμπαχτσε, ενώ αναφέρθηκε και στην αποτυχημένη πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Open, ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στον ενδιαφέρον που υπήρξε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, επισημαίνοντας πως στο τέλος έκανε “την καλύτερη επιλογή” μένοντας στην Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.

Επίσης, τόνισε ότι νιώθει δικαιωμένος για την προ τεσσάρων ετών απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα και μίλησε για την αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

“ Μου έχει μείνει μια απογοήτευση, επειδή εγώ για διάφορους λόγους, όπως ο τραυματισμός, δεν ήμουν αυτός που ήθελα να είμαι και ο κόσμος περίμενε πράγματα από εμένα”, τόνισε ο Έλληνας διεθνής γκαρντ.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Open για…

-την αποτυχία της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε αυτό το τέλος. Στο παιχνίδι με τη Βραζιλία πετάξαμε 17 πόντους μέσα σε 5 λεπτά, κάτι μου ήταν κομβικό. Αυτό το παιχνίδι μας στοίχισε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε, παρότι νικήσαμε την Τσεχία σχετικά εύκολα. Με στεναχωρεί που η Εθνική ομάδα βρίσκεται μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων τα τελευταία χρόνια. Μου έχει μείνει μια απογοήτευση, επειδή εγώ για διάφορους λόγους, όπως ο τραυματισμός, δεν ήμουν αυτός που ήθελα να είμαι και ο κόσμος περίμενε πράγματα από εμένα. Δεν θα σταματήσω ποτέ, όσο με βαστάνε τα πόδιά μου, να ενισχύω την Εθνική ομάδα. Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα».

-το νέο συμβόλαιο με τη Φενέρ: «Στο τέλος έκανα την καλύτερη επιλογή πιστεύω. Θα είμαι εκεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχουμε καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά η περυσινή χρονιά έχει αφήσει μια πικρή γεύση, αν και παίζαμε το καλύτερό μας μπάσκετ στα τελευταία χρόνια. Το φινάλε δεν ήταν αυτό που θέλαμε και άρμοζε νομίζω, λόγω των τραυματισμών. Πήραμε μόνο ένα Κύπελλο. Το κίνητρο είναι πάντα ψηλό μόνο και μόνο που είσαι σε αυτόν τον σύλλογο, με αυτόν τον προπονητή».

-το αν ισχύουν τα όσα γράφτηκαν για πρόταση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι: «Ναι, υπήρχε πρόταση. Δεν υπήρχε αυτό που γράφτηκε και αναφέρθηκε, αλλά σίγουρα υπήρχε ενδιαφέρον. Έφτασαν σε ένα σημείο που έδειξαν ότι ενδιαφέρονται. Από εκεί και πέρα υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Το καλύτερο για εμένα, όμως, ήταν το να μείνω σε αυτό το κλαμπ».

-τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραμείνει: «Υπήρχαν πολλοί λόγοι. Καταρχάς είμαι τέσσερα χρόνια εδώ, έχω ματώσει και έχω μοχθήσει για να είμαι αυτός που είμαι εδώ. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις οι παίκτες. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον προπονητή και το σταφ του.Η εκτίμηση προς όλους είναι αμοιβαία. Η μεγαλύτερος λόγος είναι ο κόουτς Ομπράντοβιτς. Τρέφω απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και σεβασμό».

-το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Έφυγα πριν τέσσερα χρόνια από τον Ολυμπιακό και νιώθω πλέον δικαιωμένος που έφυγα από τον Ολυμπιακό και από την Ελλάδα. Έχω κάνει βήματα μπροστά, έχω βελτιωθεί ως παίκτης και έχω πάρει τίτλους. Το μυαλό μου είναι μόνο στη Φενέρ και στο πως θα πάρει τίτλους. Θεωρώ ότι δύσκολα θα επιστρέψω».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις