Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ – ΠΑΟΚ: Έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα οι Θεσσαλονικείς

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ – ΠΑΟΚ: Έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα οι Θεσσαλονικείς

Μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ένα μεγάλο φαβορί, αλλά προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώτου και ο αρχηγός της ομάδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, τόνισαν πως ο “δικέφαλος του Βορρά” θα τα δώσει όλα απέναντι στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να σηκώσει το τρόπαιο.

Σίγουρος πως οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού “μεγάλου” (17.02.2019 – 17:00).

«Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μας θα κάνουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι».

Ερωτηθείς αν φοβάται «άδειασμα» της ομάδας, απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση για να παίξουμε έναν τελικό. Θεωρώ πως έχουμε ακόμη μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας, ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αν δεν έχεις συγκέντρωση και ενέργεια».

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να έχει συγκέντρωση για 40 λεπτά και ενέργεια για να εξαντλήσεις τις πιθανότητές της για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στη συνέντευξη Τύπου

– Για την παρουσία της ομάδας του στον τελικό Κυπέλλου: «Ευχαριστώ τον Ρικ Πιτίνο για τα καλά του λόγια. Κάναμε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να φτάσουμε μετά από 20 χρόνια σε έναν τελικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, μια πολύ καλή ομάδα που βγάζει πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά, να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας».

– Για το αν ζηλεύει που δεν διεξάγεται Final 8 στην Ελλάδα: «Είμαι παίκτης και δεν θέλω να ασχοληθώ με τέτοια ζητήματα».

– Για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στον τελικό: «Μετά από τόσα χρόνια που παλεύαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά αποκλειόμασταν, φέτος τα καταφέραμε και αυτό που συζητάμε είναι πως πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε ένα Κύπελλο μετά από 20 χρόνια».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις